Cooking is love made visible

Szöszi a konyhában

Szöszi a konyhában

Spenótos tészta csirkemellcsíkokkal és ricottával

2016. április 19. - fuf87

r1_3.jpg

És hadd mutassak be egy újabb 20 perces, egészséges ételt, amit csak szeretni lehet, még akkor is ha spenót is van benne :) (mert ugyebár ez sokaknak visszatartó erő, és a mirelit tömböt én se szeretem, na de a friss spenótot egész egyszerűen nem tudom megunni, mert nagyon jól variálható és nem csak főzeléket lehet belőle készíteni, hanem a köreteken és a pitéken keresztül a variácók száma végtelen.)

 A ricotta konkrétan a sajtkészítős közben megmaradó savó, amit kétszer melegítenek fel, majd leszűrik. Szóval nem túró - mert sokan azt hiszik. Ízvilága egyszerűbb, kicsit tejre hajazósabb, sós és édes kajáknál is egyaránt alkalmazhatjuk. (helyettesíthetjük cottage cheese-zel is.)

Hozzávalók:

- 50 dkg friss spenót

- 1 fej vöröshagyma

- 3-4 gerezd fokhagyma

- 50 dkg csirkemell

- só, fekete-és fehérbors, római kömény

- 30 dkg cottage cheese / ricotta

- Tagliatelle tészta (teljes kiörlésű)

- egy fél lime leve

- kevés kókuszzsír

A vöröshagymát kevés kókuszzsíron üvegesre sütjük, majd jöhet rá a kicsi kockákra felvágott csirke, na meg az apróra vágott fokhagyma. Elkezdjük sütni, majd időközben jöhet rá kevés só, fekete-fehér bors, és egy kevés római kömény. Amikor a hús megpirult kicsit, jó is. Közben megfőzöm a tésztát.

r7_1.jpg

A spenótot lepároljuk, amint összeestek a levelek jó is. (itt is hozzáadhatunk egy gerezd fokhagymát, de nem must.)

r5_3.jpg

Majd más teendőnk nem marad, mint összekeverni a húst, a ricottát, a spenótot és a tésztát.

r4_2.jpg

r3_2.jpg

Ha valaki akarja egy kevés parmezánnal meghintheti a tetejét, én nem szórtam rá ezúttal semmit. Finom, letisztult, egyszerű. Jó étvágyat :)

r2_3.jpg

 

A bejegyzés trackback címe:

https://fruzsifoz.blog.hu/api/trackback/id/tr488643368

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

BernadettSzaboo 2016.04.21. 08:35:28

A ricotta és a cottage cheese nem ugyanaz. Ízre sem. Attól függetlenül, lehet, mindkettővel finom az étel (?).
''(itt is hozzáadhatunk egy gerezd fokhagymát, de nem must.)'' -> még jó, hogy fokhagymából nem lesz must (értem én a célzást de anyukám nem biztos, hogy vágná, miről van szó).
A lime kifacsart levét mellé iszom?

fuf87 2016.04.21. 08:40:16

Kedves Bernadett!
Tisztában vagyok vele, hogy van különbség, de mivel mindkettővel ettem már az említett ételt, a válaszom igen - mindkettővel finom. (még mielőtt megkérdeznéd miért írom a cottage cheese-t is, két okból - aki diétázik annak szerencsésebb, ad2 sok helyen nincs ricotta, és marad a cottage cheese, nem mindenki ér rá elrohangálni 5 boltba, hogy beszerezze.

A stílusom, olyan amilyen, és igen, néha keverek bele angolt is, ha nem tetszik, nem kell olvasni. Remélhetőleg Anyukád nem ilyen "kedves" kommenteket írna, hanem rákérdezne, ha nem lenne világos :D

A lime levét mellé is ihatod, pláne, ha diétázol - de tegyél mellé egy kis vizet is, úgy jobban pucol, egyéb esetben facsard rá.

Regards,
Szöszi
süti beállítások módosítása