És hadd mutassak be egy újabb 20 perces, egészséges ételt, amit csak szeretni lehet, még akkor is ha spenót is van benne :) (mert ugyebár ez sokaknak visszatartó erő, és a mirelit tömböt én se szeretem, na de a friss spenótot egész egyszerűen nem tudom megunni, mert nagyon jól variálható és nem csak főzeléket lehet belőle készíteni, hanem a köreteken és a pitéken keresztül a variácók száma végtelen.)
A ricotta konkrétan a sajtkészítős közben megmaradó savó, amit kétszer melegítenek fel, majd leszűrik. Szóval nem túró - mert sokan azt hiszik. Ízvilága egyszerűbb, kicsit tejre hajazósabb, sós és édes kajáknál is egyaránt alkalmazhatjuk. (helyettesíthetjük cottage cheese-zel is.)
Hozzávalók:
- 50 dkg friss spenót
- 1 fej vöröshagyma
- 3-4 gerezd fokhagyma
- 50 dkg csirkemell
- só, fekete-és fehérbors, római kömény
- 30 dkg cottage cheese / ricotta
- Tagliatelle tészta (teljes kiörlésű)
- egy fél lime leve
- kevés kókuszzsír
A vöröshagymát kevés kókuszzsíron üvegesre sütjük, majd jöhet rá a kicsi kockákra felvágott csirke, na meg az apróra vágott fokhagyma. Elkezdjük sütni, majd időközben jöhet rá kevés só, fekete-fehér bors, és egy kevés római kömény. Amikor a hús megpirult kicsit, jó is. Közben megfőzöm a tésztát.
A spenótot lepároljuk, amint összeestek a levelek jó is. (itt is hozzáadhatunk egy gerezd fokhagymát, de nem must.)
Majd más teendőnk nem marad, mint összekeverni a húst, a ricottát, a spenótot és a tésztát.
Ha valaki akarja egy kevés parmezánnal meghintheti a tetejét, én nem szórtam rá ezúttal semmit. Finom, letisztult, egyszerű. Jó étvágyat :)