Cooking is love made visible

Szöszi a konyhában

Szöszi a konyhában

Zöldséges wrap mézes mustáros öntettel

2016. április 01. - fuf87

t1_9.jpg

Itt a tavasz, mindenkin rajta van a fogyi para, meg a méregtelenítés, meg a clean eating meg mittudomén, szóval az együnk egészségesen, mert az jó, meg kell. Hát persze ez engem is elkapott. Na nem azért, mert Thaiföldön 3 hétig két pofára tömtem az ázsiai kaját, á dehogy. De nyáron azért nem akarok bújkálni a strandon, szóval most kicsit okosan fogunk enni.

Ez a recept már ennek jegyében készült, még mielőtt valamelyik trollom betámadna, a wraphez kell a tortilla, aminek van update és light változata is, de a nem light is 133 kalória/darab. Ha valaki maga akarja elkészíteni, hajrá, én erre mostanság nem érek rá sajnos. Én személy szerint egy wrappal jól laktam egy étkezésre, Gábornak kellett kettő. Ezt az ételt kábé fél óra alatt össze lehet dobni, tökéletes tavaszi vacsi vagy ebéd, friss és még egészséges is. 

Hozzávalók:

-40-50 dkg csirkehús

- 5 gerezd fokhagyma

- fűszerkeverék csirkéhez (én egy török variánst használtam, ami kicsit csípős, kicsit citrusos és még tavaly szermányoltam Isztambulban - de ha használsz egy sima fűszerkeveréket csirkéhez és ráfacsarsz lime-ot, hasonló hatást érhetsz el.)

- kókuszzsír (sütéshez)

- 5-6 tortilla lap

- jégsaláta

- koktélparadicsom

- kígyóubi

- fekete olíva 

- lila és vöröshagyma

Az öntethez:

- 2-3 dl natúr joghurt

- 3 ek mustár

- 2 ek méz

- őrölt feketebors 

A csirkét kockákra vágjuk, hozzáadjuk az 5 gerezd fokhagymát összezúzva, majd egy felhevített wokban kevés kókuszzsíron kisütjük hirtelen, természetesen a fűszerkeveréket hozzáadjuk sütés közben. ( Opcionálisan ráfacsarhatjuk egy fél lime levét.) Amikor kezd pirulni, jó is lesz.

t2_7.jpg

t3_8.jpg

Közben előkészítjük a zöldségeket, na meg kikeverjük az öntetet.

t4_8.jpg

A tortillát leförcsköljük kevés vízzel, egy fél perc mikró és gyönyörűen hajlítható lesz. Kevés öntettel megkenjük, jöhet rá a jégsali meg az ubi, hús, majd a hagyma, a paradicsom és az olívabogyó.

t5_8.jpg

t6_7.jpg

Még kevés öntet. Majd felhajtjuk kicsit az alját és szépen betekerjük két oldalról. Ha valaki kicsit bűnösebb verzióra vágyik, egy kis reszelt gouda sajttal megspékelheti. Jó étvágyat! :)

t7_5.jpg

t8_5.jpg

t9_3.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://fruzsifoz.blog.hu/api/trackback/id/tr488550512

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása