Cooking is love made visible

Szöszi a konyhában

Szöszi a konyhában

Cukkini tócsni joghurtos mártással

2015. augusztus 25. - fuf87

t1_4.jpg

Úgy vélem, van az a pont, ahol rá kell jönni, ha jól akarunk kinézni, akkor ez 70%-ban a megfelelő táplálkozáson múlik, a maradék 30% meg az edzés, így harminc felé közeledve ezt a jó tanácsot nem árt megszívlelni, mi is ezt tesszük. Bár őszintén szólva jobb lenne, ha csak edzeni kéne és ehetnék, amit és ahogy csak akarok! Szóval mindamellett, hogy naná, hogy néha eszünk - ahogy a kedvenc kolléganőm Dóri mondandá - "lucskos ételeket", de igyekszünk egy egészségesebb vonal felé tendálni.

Na ez a kaja pont ilyen. Egyszerű, könnyű és isteni. És ki az aki ne szeretné a tócsnit?! Krumpliból szoktunk hozzá, de mindenki megnuygtatására mondom, ez legalább olyan finom!

Azoknak, akik mégis maradnának az oldschool, krumpliból készült verziónál: http://fruzsifoz.blog.hu/2014/09/28/lapcsanka_tocsni_prosza_vagy_ahogy_te_hivod 

Hozzávalók:

A tócsnihoz:

- 2 nagyobb cukkini

- 1 fej vöröshagyma

- 5 gerezd fokhagyma

- 250 g feta sajt (nem muszáj, én most raktam bele)

- 15-20 dkg liszt (én Updatet használtam, de teljes kiörlésűvel is tökéletes. Ha sütésnél nem áll össze, akkor még egy kevés lisztet adjunk hozzá.)

- 3 tojás

- 2 tk sütőpor

- só, frissen őrölt bors

- petrezselyem és vagy kapor (nekem most nem volt friss, szárítottat használtam)

A mártáshoz:

- 5 dl joghurt 

- 2 gerezd fokhagyma

- vmilyen fűszernövény (frissen)

Sütéshez: kókuszzsír 

Szóval, meghámozzuk a cukkiniket, majd a reszelő nagy lyukán szép kis csíkokra reszeljük, besózzuk, hagyjuk állni egy 20 percet, majd kinyomkodjuk a levet belőle és leöntjük.

t2_3.jpg

Jöhet hozzá az apróra vágott vöröshagyma, és az összenyomott fokhagyma, majd a 3 tojás, a kapor/petrezselyem.

t3_4.jpg

Majd hozzáadjuk a lisztet és a sütőport, összedolgozzuk, helyes kis masszát kapunk, ebbe belemorzsoljuk a sajtot is.

t4_5.jpg

t5_5.jpg

Ne feledkezzünk meg a sóról és a frissen őrölt fekete borsról. A trutyi közepesen sűrű, ha folyósnak érezzük, tegyünk még bele lisztet, bár az első darab sütésénél egyből ki fog derülni, ha még javításra szorulna a "tészta".

t6_3.jpg

Palacsintasütőben kókuszzsírt hevítünk, majd egy kanállal beleszaggatjuk a cukkinis masszát, és lenyomkodjuk, hogy a kívánt méretet kapjuk.

t7_2.jpg

Gyorsan sül, szóval figyeljünk oda a forgatásra, akkor jó, ha aranybarnás kéreg képződött rajta, legfinomabb frissen, még melegen, de másnapra sem egy utolsó fogás. 

t8_2.jpg

t9_1.jpg

Igyunk mellé egy pohárka rozét vagy rozéfröccsöt, abszolút passzolnak. :)

t1_5.jpg

A joghurtba belezúzzuk a két gerezd fokhagymát, és az apróra vágott friss fűszernövényt, egy kevés sót meg dobhatunk bele. Tálalásnál csorgassuk nyakon a tócsnikat a joghurtos mázgával, adjunk hozzá friss paradicsomot, vagy más friss zöldséget, ízleni fog :)

t2_4.jpg

t3_5.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://fruzsifoz.blog.hu/api/trackback/id/tr857732250

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása