A garnéla szereti a mangót és az avokádót, én meg a kuszkuszt. Így alakult, hogy kereszteztem őket és megszületett ez az étel. Friss, könnyed, mennyei.
Hozzávalók:
- 500-700 g tisztított garnéla
- 1 mangó
- 3 avokádó
- 1 nagy csokor friss koriander
- 1/3 margarin
- 10 gerezd fokhagyma
- frissen őrölt fekete bors
- mangó curry
- 1 dl száraz fehérbor
- húsleves alaplé a kuszkuszhoz (ehhez 1-2 leveskocka)
- 2 dl kókusztej
- 2 lime
A margarint megolvasztom, majd hozzáadom az összezúzott fokhagymát.
Amikor kicsit megpirult, jöhet hozzá a garnéla. Frissen őrölt fekete borssal ízesítem, majd jöhet hozzá a mangó curry. (sima curry is megteszi, én a mangó curryt Anett barátnőmtől kaptam, aki Marokkóból hozta nekem - és a mangóhoz gondoltam remekül passzol.)
Ráöntöm a fehérbort, majd a kókusztejet és hagyom felrottyanni. Közben élvezem a mennyei illatokat, amik körbelengik a konyhát.
A kuszkuszt kiöntöm egy tálba, majd leborítom a húsleveslaplével. ( én leveskockából készítettem el,)
Mennyiségeket ide azért nem írok, mert mindenki döntse el maga, mennyi kuszkuszt szeretne az ételhez.
Én fél doboznyit használtam fel. Hagyom 5 percig állni lefedve, és kész is! (figyeljünk a kuszkusz és a víz 1:1 arányára, különben ragacsos lesz.)
Végül összekeverem a kuszkuszt és a kókusztejes garnéla ragut, majd hozzáadom a felkockázott avokádót és mangót, illetve a friss koriandert. Ha még pikánsabb ízre vágyom, ráfacsarok egy adagra 1/4 lime-ot. Mi vacsorára fogyasztottuk, de másnap azért az irodába is vittünk belőle, milyen finom is volt...Jó étvágyat!