A minap épp valamelyik női portálon szörföztem, amikor rábukkantam egy állati jó receptre, amit kicsit átvariáltam és így született ez a kis szösszenet. Egészséges, laktató, különleges és gyorsan elkészül, szinte a hétköznapi álomvacsi megtestesülése.
Hozzávalók:
Hús:
- 1 kg csirkemellfilé
- 1 ek tarkabors + frissen őrölt fekete bors még plusszban
- 1 fej fokhagyma összenyomva
- 1 ek cukor
- 2 leveskocka
- 2 ek szójaszósz + 2 ek halszósz
- 1 lime leve
A fenti hozzávalókat hozzákeverjük a csíkokra felaprított húshoz, hagyjuk egy fél-egy órácskát állni, majd hirtelen megsütjük egy wokban.
Sali:
- egy fél fej kelkáposzta
- egy fej vöröshagyma
- egy édeskömény gumó
- 2-3 sárgarépa
- 2-3 marék földimogyoró
- egy evőkanál méz
+
- 4-5 ek olívaolaj
- 2 ek halszósz
- 1-2 ek gyömbér
- 1 lime
- egy csokor friss menta
- chili
A káposztát vékony csíkokra vágjuk, a hagymát finomra aprítjuk, az édesköményt is.
A sárgarépákat lereszeljük, mindet egy nagy salátástálba halmozzuk.
Egy kis serpenyőben a mogyorót megpirítjuk és közben hozzáadjuk a mézet is.
Elkészítjuk a salátaöntetet, majd ezt ráborítjuk a salira, végül a mézes mogyorót is hozzáadjuk és beleforgatjuk.
A pikáns hús, a markáns saláta és egy kis barnarizs tökéletes összhangot fognak szolgáltatni, az i-re még feltehetjük a pontot egy pohár száraz fehérborral. Jó étvágyat :)