Egy-két hete Kókán jártunk vendégségben Gáborral és Anyóssal a rokonoknál, ahol egy nagyon finom sárgarépakrém volt a vendégváró fogás. Amikor meghallottam a sárgarépakrém szót, kicsit megijedtem, mert be kell valljam, nem vagyok egy nagy sárgarépa rajongó, de a kíváncsiságom győzött, a kóstolás mellett döntöttem, és annyira ízlett, hogy nehezen tudtam abbahagyni, ezért elkértem a receptet, és a hétvégén egy baráti szülinapozásra el is készítettem, és hát mit ne mondjak, volt sikere :)
Hozzávalók:
- 0,5 kg sárgarépa (lereszelve)
- egy karaván sajt (lereszelve) - kb 20-25 dkg
- 5-6 gerezd fokhagyma
- 2-3 dl light majonéz
A répákat megmosom, meghámozom, majd lereszelem, hozzáadom az összepréselt fokhagymát.
Majd a lereszelt sajt következik.
É s végül a majonéz.
Összekeverem, 1-2 órára hűtőbe teszem, meleg pirítóssal vagy friss bagettel igazán finom krémet kapunk, amiből mindenki garantáltan repetázni fog.
Ideális vendégváró, minimális energiabefektetéssel. Jó étvágyat hozzá- :)