Cooking is love made visible

Szöszi a konyhában

Szöszi a konyhában

Palacsinta grillezett vargányával és paradicsommal töltve

2014. augusztus 31. - fuf87

4_3.jpg

És a naptári nyár utolsó napja is elérkezett... Mi az utolsó augusztusi hétvégét a Balatonnál töltöttük, hogy búcsút mondjunk a "forró" évszaknak, ami lássuk be - idén kicsit - langyira sikeredett. Bringáztunk, a kertben henyéltünk, és persze rácsodálkoztunk, hogy már a parti kocsmák is bezártak. Naná, hogy a kint lévő kertekben még előkerültek a bográcsok, és a klasszik nyár végi estén kajaszag terjengett mindenfelé. Na hát ez meghozta az ihletet. 

Apukám ismét a nagykanizsai piacon korzózott és mindannyiunk legnagyobb örömére bevásárolt vargányából, utólag is köszi Apu :) Mivel családomban a vargánya nagy sláger és millió módon képesek vagyunk elkészíteni, mindig nehéz valami újat kitalálni, nekem már megint sikerült:)

Mivel volt jó pár natúr palacsinta, amikben még nem volt töltelék, beugrott, miért is ne tölthetnénk meg őket? Hát megtöltöttük...nem is akárhogy :)

1_3.jpg

Hozzávalók:

- 5-6 nagyobb vargánya

- 2-3 vöröshagyma

- 6-7 gerezd fokhagyma

- 3 dl tejföl

- 3 ek mustár

- 1,5 dl fehérbor

- só, frissen őrölt bors

- egy csokor petrezselyem ill. zellerzöld

- 15 dkg füstölt sajt

- 3-4 nagyobb paradicsom

- 15-20 dkg húsos szalonna

A vargányákat vékonyabb szeletekre vágjuk és félretesszük. Ugyanígy járunk el a paradicsom esetében is, a hagymákat és a szalonnát apró kockákra vágjuk.

Először a mustáros szószt készítjük el. Kevés olívaolajon üvegesre pároljuk a vöröshagymát, majd hozzáadjuk a fokhagymát is. Erre 3 ek mustárt teszünk, sózzuk borsozzuk, majd jöhet hozzá a tejföl és a fehérbor. Összerottyantjuk, mikor kicsit kezd sűrűsödni, félretesszük.

Bedurrantjuk a grillt, a vargányalapokat, a paradicsomot és a szalonnát is megsütjük. (Az illat finoman szólva is frenetikus volt.)

2_3.jpg

5_3.jpg

Személyenként két palacsintát számoltam. Jól megkentem a mustáros szósszal, erre jött a reszelt füstölt sajt, rá pár kocka szalonna, majd néhány szelet gomba, majd a grillezett paradicsom. Végül félbehajtottam a palacsintákat, a tetejükre ment még egy kis szósz, apróra vágott petrezselyem- és zellerzöld. Na meg egy vargányaszelet díszítés gyanánt.

3_3.jpg

Italként egy jó fröccs, vagy egy pohárka fehérbor tökéletes. Vargányára fel! :)

 

A bejegyzés trackback címe:

https://fruzsifoz.blog.hu/api/trackback/id/tr846653247

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása