Cooking is love made visible

Szöszi a konyhában

Szöszi a konyhában

Tonhalfilé paradicsomsalátával

2014. augusztus 26. - fuf87

tonhal.jpg

Dolgozó nők - dolgozó férfiak. Itt egy meeting, ott egy call, mindenki rohan, ha este hazaérsz, leginkább már semmihez nincs kedved, pláne nem valami egészségesre emlékeztető kaját az asztalra tenni. Mi is szeretünk jókat enni, de mivel közeledik a nyaralásunk (még kábé 3 hét), próbáltunk kicsit visszavenni a "lendületből", na meg emelni a kocogással vagy fitvibe-bal töltött órák számát.

Tegnap Gábor sürgött-forgott a konyhában, én meg néha rápillantottam, mit művel, így született ez az 5 perces vacsora, a "néhailyeniskell" fuvallat jegyében.

Hozzávalók:

- tonhal filé (megteszi a konzerv is, bár gusztább ha szeleteink vannak, persze a legjobb az lett volna, ha rendelkezésre állt volna  friss filé, de nem volt..viszont a minap beugrottam az újonnan az iroda alatt nyílt Lidl-be, és találtam tonhal filét egészben, ami üvegben, olívaolajban úszik, egészben ki lehet őket halászni és még az ára is elfogadható, és ami a legfontosabb, baromi finom.)

- 2-3 nagyobb, érett paradicsom

- fél fej lila hagyma

- 7-8 gerezd fokhagyma  apróra vágva/összezúzva

- friss bazsalikom

- só, frissen őrölt bors

- citrom/lime facsart leve

- egy szelet pirítós (Update vagy barna kenyér)

Vegyünk hát egy tányérat, pakoljuk ki rá a tonhal filé darabkákat, facsarjunk rá citromot/lime-ot, és hintsük meg frissen őrölt borssal, díszítésnek dobhatunk rá 1-2 olívabogyót. Vágjuk fel a paradicsomokat apró kockákra, ehhez adjuk hozzá a szintén apróra vágott lila hagymát és az összezúzott/miniatűrre vágott fokhagymát. Adjunk még hozzá sok-sok friss bazsalikomot. Pirítsunk meg egy szelet barna kenyeret. (aki akar, kenjen rá egy kis vajat, mi nem tettük.) Körítésnek szuper hozzá egy pohárka száraz fehérbor, mi ezt most kihagytuk. Have fun :)

A bejegyzés trackback címe:

https://fruzsifoz.blog.hu/api/trackback/id/tr146636375

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása