Cooking is love made visible

Szöszi a konyhában

Szöszi a konyhában

Áfonyás szélesmetélt darált hússal és camemberttel

2014. augusztus 25. - fuf87

áf4.jpg

Mivel Anyósnak pénteken dolga volt a városban, magától értetődő volt, hogy minket is meglátogat. Nekem pedig az, hogy valamit főznöm kell. De mi az a kaja, ami különleges, mégis munkából hazaérve, egy óra alatt is össze lehet dobni és mindenkinek ízleni fog? 

Hozzávalók:

- 1 csomag szélesmetélt (én Updatet használtam)

- 30 dkg áfonya 

- 10-15 dkg xilit

- 40-50 dkg darált hús (sertés)

- 10 dkg húsos szalonna

- 2 közepes fej vöröshagyma

- 5-6 gerezd fokhagyma

- 1 sárgarépa lereszelve

- 8-10 koktélparadicsom

- 2 szár zeller

- só, bors, római kömény, borókabogyó

- egy nagy csokor petrezselyem

- 2 zöld borsos/bármilyen ízesítésű camembert sajt

Első körben elkészítjük a tésztát. A szélesmetéltet megfőzzük. (A vízbe egy csipetnyi só + egy kis olaj) Majd jöhet az áfonyaszósz elkészítése. Miután alaposan átmostam a gyümölcsöt, felteszem egy kis edényben a tűzhelyre közepes lángon és hozzáadom a xilitet, lassú kevergetés mellett kábé 20 perc alatt sűrű mártássá alakul.

áf1.jpg

A tésztát nyakon öntöm az áfonyaszósszal hozzáadom a felaprított petrezselymet, illetve a megpirított, kockára vágott szalonnát. Félreteszem.

áf2.jpg

Közben megdinsztelem a felaprított vöröshagymát és fokhagymát, majd hozzáadom a darált húst. Sóval, borssal és római köménnyel ízesítem. Ha kifehéredett hozzáadom a lereszelt sárgarépát, majd a paradicsomokat. Ha egy kicsit rotyogott és levet engedett alkotásunk, jöhetnek a felaprított zellerszárak, amik üdeséget kölcsönöznek majd a fogásnak. Erre rászórom az összetört borókabogyókat.

áf3.jpg

Végül a camemberteket egy száraz serpenyőben kicsit meggrillezem, épphogy megbarnuljanak.

Tálalásnál az időközben lilává vált tésztára jöhet két kanál a húsos raguból, majd a tetejére a negyedbe vágott camembert darabkákból néhány. (vigyázzunk, könnyen folyik, gyors, határozott mozdulatok előnyben) Én a tetejére még egy kis friss metélőhagymát pakoltam, amúgy dió sem lenne rossz... körítésnek egy pohár száraz vörösbor tökéletes.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://fruzsifoz.blog.hu/api/trackback/id/tr726633273

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása