Az a megtiszteltetés ért, hogy Anyósom megbízásából 2 tortát kellett készítenem a hétvégi vendégség miatt. Az egyik ezek közül ez a mennyei joghurttorta lett. Egyszerű, gyorsan megvan, és nem kell sütni. Minden nő álma, a férfiakról meg már ne is beszéljünk.
Hozzávalók:
- kapcsos tortaforma
- 50 dkg szeder
- 5-6 dl tejszín
- 4-5 ek xilit
- 3 pohár natúr joghurt
- 3 csomag zselatin
- 2 csomag vaníliás cukor
- 30 dkg vajas keksz
- 3/4 RAMA margarin
+
a díszítéshez:
- egy fél tábla fehér, ill. egy fél tábla étcsoki
Első körben elkészítjük a torta alapjául szolgáló, már jól ismert vajas kekszes réteget, és a formát bevágjuk a hűtőbe. (Ledaráljuk a kekszet és hozzákeverjük a darához a megolvasztott vajat, majd ezt a masszát egy sütőpapírral kibélelt kapcsos tortaforma aljába nyomkodjuk!)
Mindeközben a vaníliás cukrot és a xilitet összekeverjük, és kicsit keményebbre verjük a tejszínnel. (Javaslom a habverőt, és bár én utálom, ezúttal egész jól jött, hogy van.)
Egy másik edényben a joghurthoz hozzákeverem a zselatinokat. (Én expresszt használtam, amihez kell még tasakonként 2 dl tejszín és 50 g porcukor, szóval ezt bevásárlásnál nem árt figyelembe venni.) Amikor a zselatin elkezd dolgozni, és kezd "kocsonyásodni" a joghurtos masszánk, hozzákeverjük a tejszínes-cukor masszához, beledobáljuk a gyümölcs nagy részét. (Én néhány szem szedret hagytam a díszítéshez, mert a szeder annyira gyönyörű :))
Majd botmixerrel összeturmixoljuk, a krém csodás lila színt fog kapni.
Majd ezt a lila keveréket ráborítom a kekszes alapra, és bevágom a hűtőbe.
Amikor még nem szilárdult meg teljesen a teteje kivettem, és díszítettem, egész szedrekkel (úgy, hogy egy kicsit elsüllyedjenek), illetve fehér és étcsoki reszelékével.
Ezt követően még egy nap a hűtőben, és a vendégek szóhoz sem fognak jutni.