Cooking is love made visible

Szöszi a konyhában

Szöszi a konyhában

Szedres Joghurttorta

2014. augusztus 08. - fuf87

1t.jpg

Az a megtiszteltetés ért, hogy Anyósom megbízásából 2 tortát kellett készítenem a hétvégi vendégség miatt. Az egyik ezek közül ez a mennyei joghurttorta lett. Egyszerű, gyorsan megvan, és nem kell sütni. Minden nő álma, a férfiakról meg már ne is beszéljünk.

Hozzávalók:

- kapcsos tortaforma

- 50 dkg szeder

- 5-6 dl tejszín

- 4-5 ek xilit

- 3 pohár natúr joghurt

- 3 csomag zselatin

- 2 csomag vaníliás cukor

- 30 dkg vajas keksz

- 3/4 RAMA margarin

+

a díszítéshez:

- egy fél tábla fehér, ill. egy fél tábla étcsoki

Első körben elkészítjük a torta alapjául szolgáló, már jól ismert vajas kekszes réteget, és a formát bevágjuk a hűtőbe. (Ledaráljuk a kekszet és hozzákeverjük a darához a megolvasztott vajat, majd ezt a masszát egy sütőpapírral kibélelt kapcsos tortaforma aljába nyomkodjuk!)

2t.jpg

Mindeközben a vaníliás cukrot és a xilitet összekeverjük, és kicsit keményebbre verjük a tejszínnel. (Javaslom a habverőt, és bár én utálom, ezúttal egész jól jött, hogy van.) 

t3_1.jpg

Egy másik edényben a joghurthoz hozzákeverem a zselatinokat. (Én expresszt használtam, amihez kell még tasakonként 2 dl tejszín és 50 g porcukor, szóval ezt bevásárlásnál nem árt figyelembe venni.) Amikor a zselatin elkezd dolgozni, és kezd "kocsonyásodni" a joghurtos masszánk, hozzákeverjük a tejszínes-cukor masszához, beledobáljuk a gyümölcs nagy részét. (Én néhány szem szedret hagytam a díszítéshez, mert a szeder annyira gyönyörű :))

szee.jpg

Majd botmixerrel összeturmixoljuk, a krém csodás lila színt fog kapni.

t4_1.jpg

Majd ezt a lila keveréket ráborítom a kekszes alapra, és bevágom a hűtőbe.

t5_1.jpg

Amikor még nem szilárdult meg teljesen a teteje kivettem, és díszítettem, egész szedrekkel (úgy, hogy egy kicsit elsüllyedjenek), illetve fehér és étcsoki reszelékével.

tt.jpg

ttt_2.jpg

Ezt követően még egy nap a hűtőben, és a vendégek szóhoz sem fognak jutni.

A bejegyzés trackback címe:

https://fruzsifoz.blog.hu/api/trackback/id/tr876587231

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása