Tombol a barackszezon és még nem csináltam semmit...ezen tanakodtam, amikor kis családi event jelent meg a határidőnaplómban, és tudtam, hogy elérkezett az idő arra, hogy ezen változtassak. Könnyű sütés nélküli finomság készült, ami bármikor megállja a helyét. A kevésbé édes kategóriába tartozik, ami külön bónusz azoknak, akik nem szeretik a geil dolgokat.
Hozzávalók:
Az alaphoz:
- kapcsos tortaforma
- 25-30 dkg vajas keksz (ezúttal Leibnitz került bele)
- fél kocka margarin (Rama)
A középső réteghez:
- 250 g mascarpone
- 20 dkg tejföl
- 3 dl tejszín
- 20 dkg xilit
- 40 dkg őszibarack/sárgabarack (vagy amilyen éppen rendelkezésre áll)
- 1 csomag zselatin
+ 2-3 Ek rum (az íz kedvéért - opcionális)
A felső zselés réteghez:
- 20 dkg barack (leturmixolva)
- 4 Ek xilit
- 1 csomag zselatin
- 1 fél tábla fehér csoki
Első körben elkészítjük az alapot, mi sem egyszerűbb. Összetörjük/ledaráljuk a vajas kekszet, felolvasztunk egy fél RAMA margarint, összedolgozzuk, és lenyomkodjuk a kapcsos tortaforma aljára, amire előzetesen már tettünk egy sütőpapírt.
Ezt betesszük a hűtőbe, amíg a második réteg (a krém) elkészül, hogy merevedjen kicsit.
Ezt követően jöhet a 2. réteg legyártása. A mascarponét összekeverem a tejföllel, hozzáadom a xilitet, a barackot és a tejszínt, és botmixerrel összedolgozom, majd hozzáadom az elkészített zselatint.
Ez az egész mehet a tortaformába, a kekszes alapra, és az egészet bevágom a hűtőbe.
Majd alszom rá egyet. (Ne ijedjünk meg, először folyósnak tűnhet a krém, kell az az egy éjszaka ahhoz, hogy kellőképpen megmerevedjen a középső réteg,)
Végül másnap (reggel, vagy amikor ráérünk) elkészítjük a felső zselés réteget. Leturmixoljuk a maradék barackot, xilittel édesítünk, és ehhez is hozzáadunk egy csomag elkészült zselatint. (A krémes rétegre díszítésként én 4-5 fél barackot tettem)
Jöhet a krémes, diszített rétegre ez a zselatinos barackos réteg. Újabb pár óra a hűtőben. (Nem kell sok, 2 óra elég.) Végül fehér csoki forgáccsal díszítem az elkészült alkotást, és leveszem a tortaforma oldalát.
Amikor felvágjuk óvatosan manőverezzünk:) Jó étvágyat!