Cooking is love made visible

Szöszi a konyhában

Szöszi a konyhában

Mascarponés - Barackos Torta

2014. augusztus 06. - fuf87

t9.jpg

Tombol a barackszezon és még nem csináltam semmit...ezen tanakodtam, amikor kis családi event jelent meg a határidőnaplómban, és tudtam, hogy elérkezett az idő arra, hogy ezen változtassak. Könnyű sütés nélküli finomság készült, ami bármikor megállja a helyét. A kevésbé édes kategóriába tartozik, ami külön bónusz azoknak, akik nem szeretik a geil dolgokat.

Hozzávalók:

Az alaphoz:

- kapcsos tortaforma

- 25-30 dkg vajas keksz (ezúttal Leibnitz került bele)

- fél kocka margarin (Rama)

A középső réteghez:

- 250 g mascarpone

- 20 dkg tejföl

- 3 dl tejszín

- 20 dkg xilit

- 40 dkg őszibarack/sárgabarack (vagy amilyen éppen rendelkezésre áll)

- 1 csomag zselatin

+ 2-3 Ek rum (az íz kedvéért - opcionális)

A felső zselés réteghez:

- 20 dkg barack (leturmixolva)

- 4 Ek xilit

- 1 csomag zselatin

- 1 fél tábla fehér csoki

Első körben elkészítjük az alapot, mi sem egyszerűbb. Összetörjük/ledaráljuk a vajas kekszet, felolvasztunk egy fél RAMA margarint, összedolgozzuk, és lenyomkodjuk a kapcsos tortaforma aljára, amire előzetesen már tettünk egy sütőpapírt.

t4.jpg

Ezt betesszük a hűtőbe, amíg a második réteg (a krém) elkészül, hogy merevedjen kicsit.

t5.jpg

Ezt követően jöhet a 2. réteg legyártása. A mascarponét összekeverem a tejföllel, hozzáadom a xilitet, a barackot és a tejszínt, és botmixerrel összedolgozom, majd hozzáadom az elkészített zselatint.

t1.jpg

Ez az egész mehet a tortaformába, a kekszes alapra, és az egészet bevágom a hűtőbe.

t2.jpg

Majd alszom rá egyet. (Ne ijedjünk meg, először folyósnak tűnhet a krém, kell az az egy éjszaka ahhoz, hogy kellőképpen megmerevedjen a középső réteg,)

Végül másnap (reggel, vagy amikor ráérünk) elkészítjük a felső zselés réteget. Leturmixoljuk a maradék barackot, xilittel édesítünk, és ehhez is hozzáadunk egy csomag elkészült zselatint. (A krémes rétegre díszítésként én 4-5 fél barackot tettem)

t3.jpg

Jöhet a krémes, diszített rétegre ez a zselatinos barackos réteg. Újabb pár óra a hűtőben. (Nem kell sok, 2 óra elég.) Végül fehér csoki forgáccsal díszítem az elkészült alkotást, és leveszem a tortaforma oldalát. 

t6.jpg

Amikor felvágjuk óvatosan manőverezzünk:) Jó étvágyat!

t8.jpg

t7.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://fruzsifoz.blog.hu/api/trackback/id/tr596576873

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása