Az egyik kedvenc levesem került terítékre a hétvégén, és büszkén kijelenthetem, ezúttal is ízorgazmust eredményezett. Totálisan hagymafüggő vagyok, legyen szó eme csodás növény bármelyik fajtájáról, bármilyen formában, nemcsak egészséges, de büdös és finom is :)
Hozzávalók:
- 3 fej fokhagyma
- margarin
- száraz fehérbor
- húsleves alaplé
- só
- bors
- curry
- tejszín
- reszelt sajt
+
a levesbetéthez:
- szalonna
- metélőhagyma
(Még annyit megjegyeznék, hogy őszi-téli időszakban cipóban szoktam tálalni, ezúttal a tányér volt a nyerő.)
A fokhagymákat megpucoljuk, felaprítjuk, egy lábasban megolvasztunk egy fél kockamargarint, majd erre rádobjuk a felaprított fokhagymákat, és elkezdjük dinsztelni, mikor már picit arany árnyalatuk van (nagyon vigyázni kell, egy két perc késés, és keserű a story), felöntjük húsleves alaplével (én leveskockát használtam) és száraz fehérborral. (jómagam Légli 333-at locsoltam bele, a másik felét megittuk Gáborral) Sózzuk, borsozzuk, curryzzük. (én madras curryt használtam, ami kicsit csípősebb, de simával is teljesen jó) Kb 20 perc lassú főzés után felöntjük a tejszínnel és beledobjuk a reszelt sajtot. Végül botmixerrel összedolgozzuk az egészet, hogy ne harapjunk rá hagymadarabokra evés közben.
A szalonnát felaprítjuk kockákra és megpirítjuk, a metélőhagymát felvágjuk apróra, ezeket a leves tetejére dobjuk, és élvezzük az aranysárga gőzölgő csodát.