Az ominózus vacsora második fogása nem más volt, mint baconbe göngyölt, aszalt szilvával töltött csirkemell balzsamecetes salival/fokhagymás spenóttal./ Igen, ez még mindig a múltkori óriási adag spenót, és azóta érkezett még egy pár kiló:) / Az összeállítás tökéletes harmóniát sugároz, az ízek pöpec módon kiegészítik egymást és akkor még a vonalainkra is figyeltünk, hiszen markánsabb, fajsúlyosabb köret helyett a zöldségek kerültek fókuszba, de végülis tavasz van, why not?:)
Hozzávalók:
- csirkemell filé
- aszalt szilva
- száraz/félszáraz vörösbor
- só, bors
- bacon
- olaj/vaj
- spenót
- fokhagyma
-friss saláta
- balzsamecet
Az aszalt szilvákat áztassuk be egy fél órácskára száraz/fél száraz vörösborba, hagyjuk, hogy jól megszívják magukat eme nemes nedűvel, és ofc magunktól se sajnáljuk egy pohárkát. Készítsünk elő egy tepsit amit vékonyan kenjünk ki olajjal/vajjal, amelyik szimpibb. A csirkemellet vágjuk fel szeletekre és klopfoljuk ki, sózzuk, borsozzuk, helyezzünk rájuk 2-3 db szilvát és tekerjük fel. Majd tekercsünket egy szelet bacon szalonnába göngyöljük, biztos ami tuti. Gábor kreatívkodott, és készült pár darab, ahol mazsolát töltött a husiba. A kis csomagokat a tepsibe helyezzük. Légkeverés, 180 fok. A sütési idő 30-40 perc körül mozog, de az illata megmutatja, ha készen van. Köretnek mi fokhagymás spenóttal (megfonnyasztjuk a spenótot/megpároljuk és fokhagymát törünk rá), illetve balzsamecetes zöld salátával fogyasztottuk, kiegészítésnek egy pohár borocska is lecsúszott. Jó étvágyat és köszönet Gábornak a gasztroOrgazmusért