Cooking is love made visible

Szöszi a konyhában

Szöszi a konyhában

A pasim főz Vol2 - Hús, aszalt gyümölcs, bacon

2014. április 04. - fuf87

gábor husi s.jpg

Az ominózus vacsora második fogása nem más volt, mint baconbe göngyölt, aszalt szilvával töltött csirkemell balzsamecetes salival/fokhagymás spenóttal./ Igen, ez még mindig a múltkori óriási adag spenót, és azóta érkezett még egy pár kiló:) / Az összeállítás tökéletes harmóniát sugároz, az ízek pöpec módon kiegészítik egymást és akkor még a vonalainkra is figyeltünk, hiszen markánsabb, fajsúlyosabb köret helyett a zöldségek kerültek fókuszba, de végülis tavasz van, why not?:)

Hozzávalók:

- csirkemell filé

- aszalt szilva

- száraz/félszáraz vörösbor

- só, bors

- bacon

- olaj/vaj

- spenót

- fokhagyma

-friss saláta

- balzsamecet

Az aszalt szilvákat áztassuk be egy fél órácskára száraz/fél száraz vörösborba, hagyjuk, hogy jól megszívják magukat eme nemes nedűvel, és ofc magunktól se sajnáljuk egy pohárkát. Készítsünk elő egy tepsit amit vékonyan kenjünk ki olajjal/vajjal, amelyik szimpibb. A csirkemellet vágjuk fel szeletekre és klopfoljuk ki, sózzuk, borsozzuk, helyezzünk rájuk 2-3 db szilvát és tekerjük fel. Majd tekercsünket egy szelet bacon szalonnába göngyöljük, biztos ami tuti. Gábor kreatívkodott, és készült pár darab, ahol mazsolát töltött a husiba. A kis csomagokat a tepsibe helyezzük. Légkeverés, 180 fok. A sütési idő 30-40 perc körül mozog, de az illata megmutatja, ha készen van. Köretnek mi fokhagymás spenóttal (megfonnyasztjuk a spenótot/megpároljuk és fokhagymát törünk rá), illetve balzsamecetes zöld salátával fogyasztottuk, kiegészítésnek egy pohár borocska is lecsúszott. Jó étvágyat és köszönet Gábornak a gasztroOrgazmusért

A bejegyzés trackback címe:

https://fruzsifoz.blog.hu/api/trackback/id/tr685911420

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása