Cooking is love made visible

Szöszi a konyhában

Szöszi a konyhában

Canellini főzelék cheddaros csirkefasírttal

2024. április 26. - fuf87

image2_4_4.jpeg

A babfőzelék lehet vagy nagyon király kaja, vagy nagyon el is lehet szúrni - vagy lehet ráncfelvarrott verziókat főzni belőle, amik meglepően jók lesznek, mint ez. 

Hozzávalók:

A főzelékhez:

- 5 db konzerv canellini bab (én a Sparban vettem saját márkásat, DM-nek is van amúgy saját canellinije), amúgy ez 1250g fehérbab mennyiségre.

- 6 gerezd fokhagyma

- 1200 ml víz

- 2 db leveskocka

- 25g keményítő 

- só, bors

- 4 db babérlevél

- kevés olaj

Kevés olajon megpirítottam a fokhagymát, majd beleöntöttem a bab 1/4-ét, fűszereztem (só, bors, babérlevelek) és kicsit így rotyogtattam. Majd felöntöttem a vízzel, amibe beledobtam a leveskockákat, majd ezt leturmixoltam, ezt követően  hozzáadtam a maradék babot is, ill. a keményítőt. Arra figyeljünk, hogy a turmixolás idejére vegyük ki a babérleveleket :) (ha elég sűrű a főzelék már alapból, akkor a keményítőt kihagyhatjuk.) Ízlés szerint mehet bele amúgy ecet, ha valaki szereti, én azt például kihagytam.

A csirkefasírthoz:

- egy nagy teljesítményű mixer, én a Bosch mixeremmel küldtem meg a csirkemelleket és gyönyörűen ledarálta. Vagy alapból daráltassuk le a csikemellet, mikor vesszük.

- só, bors

- 2 tojás

- 1 kg csirkemell

- 50g zsemlemorzsa

- 1 csokor petrezselyemzöld

- 100g cheddar

- kevés olaj

A húst én leturmixoltam, mint egy vérszomjas hentes, vicc nélkül, majd a darált húsos masszát sóztam, borsoztam, ment bele a morzsa és a tojások, majd az apróra vágott petrezselyemzöld.

image0_24.jpeg

Végül gombócokat formáztam belőle, melyek közepébe egy kevés cheddar sajtot tettem. Előmelegítettem a sütőt , vékonyan kiolajoztam egy sütőpapírral kibélelt tepsit, majd mentek bele a fasírtjaim 180 fokra, 30-35 perc alatt sült meg. Isteni lett :)

image1_7_2.jpeg

A bejegyzés trackback címe:

https://fruzsifoz.blog.hu/api/trackback/id/tr2018390629

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása