Nekem az egyik kedvenc nyári kajám lett, köretként, de magában is szívesen fogyasztottuk. Egyszerűen elkészíthető, feldobja a vacsorát és annyira nyári, amennyire csak egy étel az lehet:) Hűtve a legfinomabb egy meleg nyári estén, egy pohár rozé vagy fehérbor társaságában.
Ajánlom bármilyen nyári / grill / füstölt husi mellé remek köretnek, vagy pitával, tortillával, vagy akár magában is...könnyű összedobni, és garantált lesz a siker.
Hozzávalók:
- 3 nagyobb padlizsán
- 4 + 2 gerezd fokhagyma
- 400 ml kókuszjoghurt
- só, őrölt bors
- olívaolaj
- friss petrezselyem
A padlizsánt felkockázom, nyakon öntöm kis olívaolajjal, majd tepsibe halmozom, rányomok 4 gerezd fokhagymát és fél órát sütöm 180 fokon. Miután megsült, kiöntöm egy tálba, hozzáadom a hideg kókuszjoghurtot, sózom, borsozom, hozzáadom a maradék két gerezd, összezúzott fokhagymát, végül friss petrezselyemmel bolondítom, mehet 2-3 órára a hűtőbe :) Enjoy! :)