Cooking is love made visible

Szöszi a konyhában

Szöszi a konyhában

Joghurtos padlizsánsaláta

2021. augusztus 25. - fuf87

image0_7.jpeg

Nekem az egyik kedvenc nyári kajám lett, köretként, de magában is szívesen fogyasztottuk. Egyszerűen elkészíthető, feldobja a vacsorát és annyira nyári, amennyire csak egy étel az lehet:) Hűtve a legfinomabb egy meleg nyári estén, egy pohár rozé vagy fehérbor társaságában.

Ajánlom bármilyen nyári / grill / füstölt husi mellé remek köretnek, vagy pitával, tortillával, vagy akár magában is...könnyű összedobni, és garantált lesz a siker.

Hozzávalók:

- 3 nagyobb padlizsán

- 4 + 2 gerezd fokhagyma

- 400 ml kókuszjoghurt

- só, őrölt bors

- olívaolaj

- friss petrezselyem

A padlizsánt felkockázom, nyakon öntöm kis olívaolajjal, majd tepsibe halmozom, rányomok 4 gerezd fokhagymát és fél órát sütöm 180 fokon. Miután megsült, kiöntöm egy tálba, hozzáadom a hideg kókuszjoghurtot, sózom, borsozom, hozzáadom a maradék két gerezd, összezúzott fokhagymát, végül friss petrezselyemmel bolondítom, mehet 2-3 órára a hűtőbe :) Enjoy! :)

A bejegyzés trackback címe:

https://fruzsifoz.blog.hu/api/trackback/id/tr6616669450

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása