Néha már annyira nincs kedvünk semmi testesebb kajához ebben a kánikulában, hogy hideg fogásokat kívánunk, amik könnyebben csúsznak, akár egy pohár hűsítő fehérbor társaságában, nos ez az étel pont ilyen. Nem bonyolult, gyorsan megvan és igazán jól esik-lehet melegíteni, csak nem muszáj :)
Hozzávalók:
- 600 g lazac
- kevés olívaolaj
- 800 g újburgonya
- 300 g kókuszjoghurt
- 2 csokor friss kapor
- só
- frissen őrölt bors
A lazacot sütőpapírral bélelt tepsire fektettem, kevés olívaspray-vel lefújtam, majd légkeverésen sütöttem 160 fokon 25-30 percet. Miután megsült kivettem és hagytam kihűlni, közben megfőztem az újburgonyát sós vízben, figyeltem rá, hogy ne essen szét, ne főzzem túl. A kaprot felaprítottam, majd hozzáadtam a kókuszjoghurtot, sóztam, borsoztam és összeturmixoltam, hogy kapjak egy egyenletes, zöld mártást. Miután kihűlt a krumpli, fogtam egy tányért, az aljára ment egy kis szósz, majd a krumpli (amit vagy kockára vagy karikára vágtam), majd a lazacdarabok, (szétszedtem csíkokra a halat) ismét egy kis szósz és friss kapor. Mellé kötelező egy pohár friss, üde, könnyed fehérbor, vagy egy rosé :) Jó étvágyat hozzá!