Az óraátállítás körül mindenki befordul, mivel én novemberben születtem, én alapból szeretem az őszt, de a délután 4-5 körüli sötétedéstől, a szürkeségtől, meg a nap hiányától én is be tudok fordulni. Ilyenkor azért nálam is előkerülnek a levesek, imádom a tartalmasabb, ízletesebb, de mégis alacsony tápértékű cuccokat, amik beleférnek az egészséges életmódba is, ez pont ilyen.
Hozzávalók:
- 50 dkg vargánya + egy kevés szárított vargánya (nekem mindkettő volt itthon, ha csak az egyik van, akkor sincs gond)
- 25 dkg barna csiperke
- 25 dkg shitake
- 3 közepes méretű burgonya
- 2 fej vöröshagyma
- 2 ek creme vega (tejföl helyett)
- egy csokor petrezselyem
- 2 leveskocka
- só, bors
A hagymát megfuttatom kevés olajon, jöhet rá a felszeletelt gombák hada, majd kevés só, bors, mikor elkezd összeesni vizet adok hozzá, ill. a leveskockákat, így hagyom rotyotgni, majd jöhet a krumpli is bele. Mikor a krumpli megpuhult, jöhet a creme vega. (én nem tettem bele keményítőt, mert így is kiválóan besűrűsödött, ha valaki akar, tegyen nyugodtan.) Kettőt rottyantottam rajta, majd levettem a tűzről, friss petrezselyemmel megszórva tálaltam, némi csípős paprika társaságában, szereti a pirított kenyérkockákat is, de cipóban is tálalhatjuk :) Enjoy!