Cooking is love made visible

Szöszi a konyhában

Szöszi a konyhában

Juhtúrós pogi

2019. november 28. - fuf87

1.png

Hideg van, esik, és már délután sötétedik. Ez szerintem már épp elég, hogy rákívánjunk valami meleg, ropogós nasira, erre volt anyunak egy nagyon jó kis receptje egyik hétvégén, a legtutibb még langyosan a délutáni Netflixezés közben majszolgatva, de két naposan is jól esik, bár nálunk addig nem bírta ki.

Hozzávalók:

- 15 dkg zabliszt

- 15 dkg rizsliszt + 5 dkg a gyúráshoz

- 25 dkg vaj

- 25 dkg túró

- 15 dkg juhtuúró

- 1 tojás

- 1 kisméretű élesztő 

Az élesztő kivételével összedolgozom a hozzávalókat, langyos tejben felolvasztok egy teáskanál cukrot és beledobom az élesztőt, megvárom míg megemelkedik, majd összegyúrom, és háromszor áthajtogatom.

3.png

4.png

Egy órát legalább pihentetem, majd kinyújtom és pogikat szaggatok belőle. Tetejét becsíkozom, majd tojássárgájával lekenem, és reszelt sajtot és/vagy magokat teszek rá.

5.png

 

6.png

7.png

180 fokos sütőben, légkeverésen kb 20-25 percet sütöm, de sütőtől is függ, így figyeljük éberen az eseményeket, már csak a korgó gyomrunk miatt is :)

2.png

 

A bejegyzés trackback címe:

https://fruzsifoz.blog.hu/api/trackback/id/tr1415322674

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása