Cooking is love made visible

Szöszi a konyhában

Szöszi a konyhában

Homemade Sushi

2019. október 03. - fuf87

1sushi.jpg

A kaja, amitől egy időben falra másztam, majd amitől függővé váltam, ez tényleg megosztja az embereket, vagy szereted, vagy utálod. Mivel már heti szinten rendeljük, arra a következtetésre jutottunk, lehet költséghatékonyabb, ha mi is el tudjuk készíteni, plusz így nem kell kompromisszumokat kötni, mi van benne, azt pakolunk bele, amit jól esik:) A jó hír, hogy manapság már nem kell speciális boltokat felkeresni az alapanyagok miatt, nori lap, rizs, szójaszósz vagy wasabi már a Tesco-ban vagy a Spar-ban is kapható, persze a legtutibb cuccokért irány a Fővám téri ázsiai bolt, Ázsia Center vagy egy jó Culinaris.

Hozzávalók:

- Sushi tekerő bambusz

- Nori lap

- Sushi rizs

- Rizsecet (almaecettel lehet helyettesíteni)

- Cukor

- Só

- Szójaszósz

- Wasabi

- Sushi gyömbér

+ a töltelékek, mi a következő cuccokat javasoljuk:

- Füstölt lazac

- Surimi

- Avokádó

- Kaviár

- Csirkemell

- Libamáj/kacsamáj (akár pástétom)

- Kaliforniai paprika

- Tonhal (friss/paté)

- Philadelphia sajtkrém

- Uborka

Elkészítés: Mindennek az alapja a rizs, ez fontos, hogy jól sikerüljön, különben megette a fene az egészet. A rizst mossuk át alaposan, egészen addig, amíg ha kezünkkel beletúrunk a rizsbe, a víz átlátszó marad. Szűrjük le, hagyjuk kicsit száradni. (addig előkészíthetjük a többi cuccot) Egy kis edényben tegyünk fel kevés rizs/almaecetet, cukrot, sót, olvasszuk össze, tegyük félre. A főzésnél egy rész rizshez 2 rész vízzel kalkuláljunk, tegyük egy edénybe a rizst, öntsük fel vízzel, forraljuk fel, majd csökkentsük az intenzitást, utána főzzük addig, míg elfogy a víz alatta. Ne égjen oda :) Ha levettük, jöhet rá az ecetes mázga, keverjük össze, tegyük félre 20 percre.

Nekünk így nézett ki a procedúra után és frankón jól ragadt:

image0.jpeg

Előkészítettük a töltelékeket is:

78ed1a8c724569f7ce864b2eb6f007bd.png

83e55809c4b5a5c7f3ad55b832b0af39.png

És nézzük a tekerést: a bambuszra fektetjük a nori lapot, majd szépen rizst nyomkodunk rá egyenletesen.Majd egyik oldalra jöhet a töltelék tetszőleges kombinációban.

2sushi.jpg

Szépen a töltelék oldaláról elkezdjük feltekerni, ügyelve, hogy feszes legyen, mozgásunkat lekövetjük a bambusszal, igazgatjuk.

3sushi.jpg

4sushi.jpg

5sushi.jpg

 

Ezt követően fogjunk egy jó hegyes kést, és vágjuk le a sushijainkat, majd tegyük őket egyből hűtőbe, optimálisan 1-2 órára.

6sushi.jpg

7sushi.jpg

Íme néhány kreáció:

8sushi.jpg

9sushi.jpg

10sushi.jpg

11sushi.png

Tálaljuk marinált gyömbérrel, szójaszósszal és wasabival, jó étvágyat!

12s.png

A bejegyzés trackback címe:

https://fruzsifoz.blog.hu/api/trackback/id/tr7715190882

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása