Szeretném bemutatni Nektek a következő vasárnapi ebéd sztárját, ami nem más, mint egy egyszerű rakott étel, ami már egy-egy őszi hétvégén bizony jól tud esni. Tudom, hogy nem egy klasszikus rakott krumpli recept, sőt elég távol áll tőle, de szerintem kell a változatosság és az új megközelítés.
Hozzávalók:
- 3-4 közepes szem édesburgonya (nekünk óriási példányokat sikerült beszereznünk, szóval elég volt 3 db)
- 2 fej vöröshagyma
- 8 gerezd fokhagyma
- 80 dkg csirkemell
- 30 dkg juhturó
- só, bors, majoranna
- 3 dl tejszín
- 1 csokor kapor
- kevés kókuszolaj
Az édesburgonyákat meghámozzuk, kockára vágjuk, sózzuk, borsozzuk, majd a 180 fokos sütőben 40 perc alatt megsütjük.
Eközben egy wokban megdinszteljük kevés kókuszolajon a hagymákat, majd rádobjuk a húst, só, bors majoranna, majd mikor már megpuhult, jöhet a tejszín, a juhutó és a kapor. A sóval legyünk óvatosak, mert a juhturónak alapból magas a sótartalma.
Ha megsült a hús, félrehúzzuk a wokot és előkapunk egy jénait, ahol egy réteg édesburgonyára jön egy réteg juhturós csirke, és így tovább,míg el nem fogy. Majd 180 fokos sütő, légkeverés, 15-20 perc.
Garantált siker, kiadós fogás, mindenki örül. Jó étvágyat :)