A palacsinta az az étel, amit egy régi kolléganőm mindig úgy reklámozott, hogy "na akkor most hazamegyek és egy kiló lisztből fogok palacsintát sütni." Ez akkoriban imponált is, és így válaszoltam: "hozz be belőle, mi meg veszünk nutellát" :-) Mióta életmódot váltottunk, igyekszem úgy készíteni mindent, hogy ne legyen utána totális lelkifurkám, ha bepusziltam belőle egyet-kettőt. Így amikor az egyik régi ismerősöm, aki jelenleg Ausztráliában él, kiposztolta, hogy milyen szuper paleo palacsintát készített, úgy döntöttem, én is kipróbálom, mert már régóta vágytam egy nem proteinporból készült palacsintára. Gábor persze szkeptikus volt, hogy na ez tuti nem fog összeállni és a többi pasis, diétás cuccokat megvető komment is elhangzott, persze fél óra múlva már a kanapén ücsörögve ette jóízűen a banános palacsintámat, a házi áfonyadzsemmel, meg egy elégedett vigyorral, szóval ennyit az előítéletekről :)
Hozzávalók:
- 5 banán
- 5-6 tojás
- 3-4 ek zabpehelyliszt (Az eredeti receptben nem szerepel, én azért beletettem, biztos ami biztos alapon.)
- kevés fahéj
- kókuszzsír a sütéshez
A banánokat villával összenyomkodtam, majd hozzáadtam a felvert tojásokat, a zabpehelylisztet, és botmixerrel jól összepürésítettem, kis fahéjjal még megspékeltem.
A palacsintasütőben a kókuszzsírt felforrósítottam, és amerikai palacsintákat sütöttem belőle.
A tészta szuperül összeállt, viszonylag hamar átsül az egyik oldal, ergó gyorsan kell fordítani. Mi áfonyadzsemmel és eperdzsemmel is fogyasztottuk, desszertnek, reggelinek is kiváló, mindenkinek ajánlom :)