Már annyi helyen olvastam hasonló receptet, hogy muszáj volt megcsinálni. Mivel nagy sajttorta kedvelők vagyunk, már korábban is gyártottunk, igaz az kicsit bonyolultabb, de garantáltan mennyei. Recept itt:
http://fruzsifoz.blog.hu/2014/05/26/strawberry_cheese_cake
Na szóval a nutellás variációt Gábor novemberi szülinapjára készítettem el és tényleg ütős. Ha utána pár napot éhgyomros kardióval indítasz, talán kellőképpen megvezekelsz a bűnért, amit ennek a kalóriabombának az elfogyasztásával elkövettél. Viszont tényleg rohadtul finom és túl rövid az élet ahhoz, hogy mindig mindenről lemondjunk, ami hízlal :)
Amúgy meg tényleg bármilyen alkalomhoz passzol, mint például egy baráti sütizés, hisztiző, nasit óhajtó hapsik/csajok, spontán édességvágy kielégítése satöbbi...
Hozzávalók:
- 25 dkg Leibniz keksz
- 10 dkg Rama margarin
- 2 ek rum/whiskey/tömény amit szeretsz(na jó, azért ne pálinkát.)
- 50 dkg Nutella ( meg még a mennyiség, amit kieszünk az üvegből elkészítés közben)
- 2 marék sós földimogyoró
- 1 ek méz
- 50 dkg Philadelphia sajt/mascarpone
Szóval a kekszet ledaráljuk, a vajat felolvasztjuk és egy tálba borítjuk, hozzáadunk 2-3 ek Nutellát és lenyomogatjuk egy kapcsos tortaforma aljára.
Majd jöhet a krém elkészítése. A Philadelphia/Mascarpone sajtot elkeverjük egy tálban a maradék Nutellával, hozzálöttyintünk egy kis innivalót (én whiskeyvel csináltam), majd szépen ráborítjuk a kekszes rétegre a tortafromába, és elegyengetjük.
Egy teflonban a mogyorót megpirítjuk egy ek mézzel, majd a sajttorta tetejére szórjuk.
Majd bevágjuk az alkotást egy éjszakára a hűtőbe, másnap már fogyasztható is. Jó étvágyat :)