Cooking is love made visible

Szöszi a konyhában

Szöszi a konyhában

Nutellás sajttorta

2016. február 22. - fuf87

t1_7.jpg

Már annyi helyen olvastam hasonló receptet, hogy muszáj volt megcsinálni. Mivel nagy sajttorta kedvelők vagyunk, már korábban is gyártottunk, igaz az kicsit bonyolultabb, de garantáltan mennyei. Recept itt:

http://fruzsifoz.blog.hu/2014/05/26/strawberry_cheese_cake

Na szóval a nutellás variációt Gábor novemberi szülinapjára készítettem el és tényleg ütős. Ha utána pár napot éhgyomros kardióval indítasz, talán kellőképpen megvezekelsz a bűnért, amit ennek a kalóriabombának az elfogyasztásával elkövettél. Viszont tényleg rohadtul finom és túl rövid az élet ahhoz, hogy mindig mindenről lemondjunk, ami hízlal :)

Amúgy meg tényleg bármilyen alkalomhoz passzol, mint például egy baráti sütizés, hisztiző, nasit óhajtó hapsik/csajok, spontán édességvágy kielégítése satöbbi...

Hozzávalók:

- 25 dkg Leibniz keksz

- 10 dkg Rama margarin

- 2 ek rum/whiskey/tömény amit szeretsz(na jó, azért ne pálinkát.)

- 50 dkg Nutella ( meg még a mennyiség, amit kieszünk az üvegből elkészítés közben)

- 2 marék sós földimogyoró

- 1 ek méz

- 50 dkg Philadelphia sajt/mascarpone

Szóval a kekszet ledaráljuk, a vajat felolvasztjuk és egy tálba borítjuk, hozzáadunk 2-3 ek Nutellát és lenyomogatjuk egy kapcsos tortaforma aljára.

t2_5.jpg

t3_6.jpg

t4_6.jpg

Majd jöhet a krém elkészítése. A Philadelphia/Mascarpone sajtot elkeverjük egy tálban a maradék Nutellával, hozzálöttyintünk egy kis innivalót (én whiskeyvel csináltam), majd szépen ráborítjuk a kekszes rétegre a tortafromába, és elegyengetjük.

t5_6.jpg

t6_4.jpg

Egy teflonban a mogyorót megpirítjuk egy ek mézzel, majd a sajttorta tetejére szórjuk.

t7_3.jpg

Majd bevágjuk az alkotást egy éjszakára a hűtőbe, másnap már fogyasztható is. Jó étvágyat :)

t8_3.jpg

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://fruzsifoz.blog.hu/api/trackback/id/tr218400576

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása