Cooking is love made visible

Szöszi a konyhában

Szöszi a konyhában

Stíriai metélt

2015. február 08. - fuf87

10968104_864218326961535_2093618680_n.jpg

Ha egy férfi édesszájú, kössük fel a gatyánkat, mert a lehető leglehetetlenebb időpontokban képes jelezni az igényét a legkülönbözőbb finomságokra. És ezek a leglehetetlenebb helyzetek, pláne ha az ember nem a desszertek királynője. (Célzok itt magamra.) De soha ne mondd, hogy soha...

Gábor imádja a stíriai metéltet, és az Anyukája nagyon finoman el is készíti. Így történt, hogy múlt hétvégén neki kellett essek eme csodának, úgy, hogy még sose csináltam, és nem akarta, órákat a konyhában pepecselni, ezért leegyszerűsítettem a történetet, de szerintem finom lett, és ami a legfontosabb, Gábor az utolsó morzsát is eltüntette, kinek kell ennél nagyobb sikerélmény? :)

Hozzávalók:

- 250 g szélesmetélt (Én Updatet használtam)

- 500 g túró

- 2 marék mazsola (nem szeretem, de feláldoztam magam...:) )

- 1 vanília rúd kikapart belseje

- 4 tojás

- 2,5 dl tejszín

- 250 g cukor (én Xilitet pakoltam bele)

- 3-4 ek tejföl

- reszelt lime és citrom héja

- kevés vaj a tepsi kikenéséhez

- egy csipet só

+

vaníliás cukor és dzsem a tálaláshoz

(Milyen jól is jönnek ilyenkor a saját készítésű dezsemjeink...)

http://fruzsifoz.blog.hu/2014/09/01/afonyadzsem

http://fruzsifoz.blog.hu/2014/07/08/malnadzsem_mamor_pesti_nyar

http://fruzsifoz.blog.hu/2014/06/23/variaciok_eperdzsemre_uvegbe_zart_szeretet  

Mi egy szedres - málnásat választottunk ki a sajátjaink közül:

10965378_864218286961539_299306266_n.jpg

A túrót egy villával széttörjük, hozzáadjuk a két csipet sót és a xilitet/cukrot. Jöhet hozzá a tejszín, a tejföl és a 4 tojás sárgája.

1_12.jpg

Hozzáadjuk a vanília rúd kikapart belsejét, a reszelt lime - és citromhéjat és a mazsolákat.

3_10.jpg

5_8.jpg

A tojásfehérjéket habbá verem.

4_9.jpg

Majd a két masszát óvatosan összeforgatom, úgy, hogy a hab ne törjön össze.

6_7.jpg

Időközben főzzük meg a szélesmetéltet, és keverjük össze a habos masszával.

2_10.jpg

7_5.jpg

(Igen, tudom, hogy van egy jóval macerásabb recept is, na azt talán majd legközelebb...)Majd az egészet óvatosan öntsük egy kivajazott tepsibe.

8_4.jpg

180 fokra előmelegített sütőbe tesszük, kb fél óra alatt készre sül, ha aranybarna a teteje, kész is van:)

9_2.jpg

Dzsem nélküli verzió:

10968253_864218263628208_660430477_n.jpg

 

A bejegyzés trackback címe:

https://fruzsifoz.blog.hu/api/trackback/id/tr897153053

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása