Cooking is love made visible

Szöszi a konyhában

Szöszi a konyhában

Ramenka

2015. január 13. - fuf87

r3_1.jpg

Ha az ember a Kazinczy utcában és környékén sétál, veszettül nehéz eldönteni, hol és mit egyen. De ha egyszer sikerül, akkor valószínűleg elégedetten, teli pocakkal távozik, és eldönti, most inkább sétál hazafelé.

Ami azt illeti, velünk is ez történt az utóbbi két alkalommal, amikor beugrottunk rámenezni az említett helyre, szóval ez a bejegyzés már érett bennem.

Ha valakinek új esetleg a "rámen" szó, segítek: tulajdonképpen egy japán tésztában bővelkedő húsleves mindenféle feltétekkel (pl. zöldhagyma, fűszeres főtt tojás, shitake, menma, nori, kamaboko stb.) amúgy előfordul a kínai és a koreai gasztronómiában is. És ha meg nem kóstoltad, akkor nem árt, mert tök finom és másnaposan is csodákat művel az emberrel. 

A Kazinczy utcában hömpölyögve kis négyszögletes fekete tábla hirdeti célpontunkat.

r1_2.jpg

r2_2.jpg

Belépve az első dolog ami szembetűnik, hogy szinte tele van, a berendezés minimál,semmi díszítés, szín vagy extra. Fapuffok, faasztal, szürke, vakolatlan? fal.

r4_1.jpg

r5_2.jpg

Meg integetős macska! (maneki-neko) Sok japán ihletésű helyen megtalálható, azt mondják szerencsét hoz a tulajdonosának:)

mc.JPG

Már ez is megosztó lehetne, pláne ha valaki a fullos dolgokhoz szokott, de én csak lazán azt mondanám, letisztultan menő. A pulthoz lépve többen serénykednek, érezhető a pörgés, meg a lelkesedés - ez tetszik.

r55.jpg

Rendelünk, és már  akkor vakarják a fejüket, nem lesz helyünk. Ekkor egy fél perces brain storming után odahúznak még egy puffot az asztalfőre, és bár szűkösen, de elférünk - határozottan pozitív:) AZ asztalon egy trendi alátétet találunk és az evőeszközöket. (like)

a1.jpg

a2.jpg

Kb 7-8 perc várakozás után megérkezik az étek: beefo és gyoza. A beefo a ramen marhahúsos változata. (Húsleves alap, tészta, marhahús, tojás, sárgarépa, naruto, hagyma, babcsíra, fafülgomba, szezonális zöldségek.) Akkora kübliben hozzák, hogy csak ámulunk-bámulunk, de egy zimankós januári délutánon, korgó gyomorral a lehetetlen nem létezik.

b1_1.jpg

b2_2.jpg

Miközben hozzálátunk, jókedvű csicsergés vesz körbe minket, mindenki ezerrel pletykál és szürcsöl. (Ha többen érkezünk, javaslom, csörögjünk oda előtte, megoldják.) A levesben minden friss, és egy rendes adaggal kell megbirkóznunk, biztos, hogy jól fogunk lakni, sok-sok hús, tészta, tojás és zöldségek, szuper összhang, markáns íz. (Másodjára megkóstoltuk a chickin-t is, ami a csirkehúsos verzió, ez is isteni, de találunk vegát, tengeri herkentyűset és császárhúsost is az étlapon!)

c1_1.jpg

És még valami - ezt nem lehet kultúráltan enni, szóval szürcsölésre fel! 

A másik dolog, amit kipróbáltunk, a gyoza volt. Ez tésztába göngyölt darált hús, hagymával. Ehhez egy ecetes-szójás mártogatót kínálnak. Nyamm! Kiváló kiegészítő ízek a levesekhez.

g1.jpg

Az árak tekintetében a ramenek 1400-2000 ft-ig mozognak, a gyoza (4db) 500 ft, mi általában 5000 ft körüli összeget hagyunk itt (ketten), ez viszont mindkettőnknek garantált jóllakás és elégedettség.

Nos mivel valamibe bele kell kötni...két dolgot emelnék ki. Ha egy felkapott, kedvelt és minőségi alapanyagokkal dolgozó helyről beszélünk, akkor igazán fordíthatnának nagyobb figyelmet a mellékhelyiségre. Ad kettő, lehetne több fogas. (mert a kabátok egymás hegyén hátán vannak, és bizony hullanak le a földre.)

Leszögezném, tök merész és vagány dolognak tartom, hogy a Ramenka olyan helyek szomszédságába költözött, mint a Bors vagy a Kisparázs, én ezt biztosan neccesnek éreztem volna, mint tulajdonos, báár kockázat nélkül nincs siker, és igazuk volt - mert bejövős lett a hely! Én már eldöntöttem, havonta 1-2x tuti betérek, és csak ajánlani tudom:)

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://fruzsifoz.blog.hu/api/trackback/id/tr287067471

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

co2 · http://anyulontul.blog.hu 2015.01.14. 16:23:49

saját vélemény:
erőteljes illat lengi be a helyet és mivel nem nagy a tér, így a pára is folyik, csepeg az ablakokról (párátlanítót láttam bent, szóval ez ismert probléma)
nekem pl. nem kellemes ez az illat, így a lehető legkevesebb ideig tartózkodtam bent
a másik, a magánszféra teljes hiánya. Mindenki a másik "arcában" ül, ami engem kifejezetten zavart.
Ha nem beszélgetsz a partnereddel a mellett ülők minden szavát hallod/érted.
Fogas kevés
Adag nagy
Ízek - hát ezt mindenki eldönti, nekem ez egyszeri próba volt
a nagy adag nem elég, ízek közepesek, hely kicsi, párás
Kiszolgálás pofás, hogy sebész kesztyűben történik (gondolom a tálak mérete miatt beleér/het a kéz), de láttuk, hogy volt csupasz kezes kiszolgálás is...

3 csillag a 10ből
süti beállítások módosítása