Néha az ember besokall a nehéz ételektől. Velünk is ez történt az ünnepeket követően. Most meg lustán, karácsonyi úszógumival, totál demotiváltan lézengünk az ópenofiszban. Itt az ideje egy kicsit könnyedebb fogásokkal előrukkolni, ennek jegyében a következő időszakban erre fogok fókuszálni, beiktatva egy-egy kellemes bűnbeesést.
Ez egy tipikus hétköznap esti fogás, ami nettó 15-20 perc alatt összedobható, igazán finom és üdítő szereplője lehet a vacsoraasztalnak. Ajánlom mindenkinek, aki szeretne valami finomat, de nem túl megterhelőt enni.
Hozzávalók:
A pikáns pulykához:
-60-70 dkg pulykamell
- 3-4 ek dijoni mustár
-3-4 ek méz
- só, frissen őrölt fekete bors
- egy narancs héja lereszelve
A salátához:
- 7-8 csokor friss petrezselyem
- egy marék friss menta
- 1 gránátalma
- 1 közepes méretű lila hagyma
- 7-8 koktél paradicsom
- 1 lime leve
- 1 marék natúr mandula
(Köretként az éhes férfiaknak készítsünk mellé egy kevés barna rizst, bulgurt vagy kuszkuszt.)
A húst apró kockákra vágom, majd hozzáadom a mustárt és a mézet, összekeverem.
Egy serpenyőben olajat hevítek, mehet bele a hús szószostól. Ráreszelem egy narancs héját, valamint sóval és frissen őrölt fekete borssal ízesítem.
Ha kicsit megpirult, kész is van.
A salátához felbontom a gránátalmát. (Nálunk Gábor csinálta, mert én türelmetlen vagyok, hát ez tipikus.)
Hozzáadom az apróra vágott lila hagymát és a koktélparadicsomot.
Majd jöhet rá az aprított petrezselyem és a mentalevelek.
Végül jöhet a lime leve és a marék mandula a tetejére.
Egy színkavalkádot látunk magunk előtt, amit csak imádni lehet! Jó étvágyat:)