Éppen a hétvégi bevásárlást intéztük péntek este, amikor eszembe jutott, hogy nincs szombati ebéd koncepció, így a hipermarketben döntöttük el, hogy egy kis csirke töltve tökéletes lesz, úgyis van otthon egy rahedli krumpli na meg sütőtök, amit nem ártana felhasználni. Így született meg eme remek étel ötlete, előnye, hogy nem igényel túl sok pepecselést, mégis igazén finom és kiadós.
Hozzávalók:
- 4 nagyobb csirkemell
- 25-30 dkg füstölt sajt
- 2 csomag pulykamell sonka (Herzet használtam)
- só, bors, majoranna
- csirke fűszerkeverék
- 1-1,5 kg krumpli
- egy fél sütőtök (nagyobb)
- 2 közepes méretű lila hagyma
- 7-8 gerezd fokhagyma
- 2 sárgarépa
- 1 fehérrépa
- friss petrezselyem a tálaláshoz
- 3 dl fehérbor
A húst megmossuk, majd a melleket bevágjuk a felénél és kiklopfoljuk. Mindkét oldalukat markánsan fűszerezzük: só, bors, csirke fűszerkeverék, majoranna.
Majd arra az oldalra, ahová a sajtlapokat és a sonkákat fogjuk helyezni, még összezúzunk 2 gerezd fokhagymát és megkenjük azzal, utána jöhet a sonka és a sajt. Én egy csirkemellhez 3 nagy szelet sonkát és ugyanennyi nagyobb-vastagabb sajtszeletet számoltam, majd feltekertem és a tepsibe helyeztem.
Kábé 20 percet elősütöttem a húst.
A krumplit héjában előfőztem enyhén sós vízben, majd meghámoztam és nagyobb hasábokra vágtam. A sütőtököt meghámoztam, felkockáztam és szintén a tepsibe tettem, (miután elősütöttem a husit) ahogy a sárgarépát, a fehérrépát és a lila hagymát is is.
Az egész bement a sütőbe és a húst közben a fehérborral locsoltam. Kábé még 35-40 percet sült, légkeverésen, 200 fokon.
Tálalásnál friss petrezselymet adtam hozzá. És a csirkemelleket félbevágtam, így szépen látszott a töltelék is, plusz egy fél csirkemell is iszonyatosan laktató:)