Cooking is love made visible

Szöszi a konyhában

Szöszi a konyhában

Vargányás - Szarvasgombás Omlett

2014. október 01. - fuf87

v1_2.jpg

Egy kimerítő hétfői nap után nincs is kellemesebb, mint keverni egy italt, átbeszélni a nap eseményeit és valami vacsit rittyenteni. Mivel ezen az estén mindketten le voltunk amortizálva, valami gyors és egyszerű mellett döntöttünk, ami reggelire is tökéletes választás. (Pláne, hogy sikerült egy nagyobb adagot összeütnöm, így Gábor még másnap reggelire is ette.) Hadi gazdálkodósat játszottunk, felcsaptam a hűtőt, megnéztem mi van, és mivel Gábor előzőleg már felvetette a rántotta ötletét, kerestem a további hozzávalókat, amik feldobhatják az amúgy usual projektet. És mit találtam? Vargányát, szarvasgombás patét...és munkához láttunk.

Hozzávalók: 

- 20-25 dkg vargánya

- 2 ek szarvasgombás paté (nekem Anett hozta Rómából, nagyon komoly kis cucc)

- 2 ek szarvasgombás olívaolaj (ezt Dubrovnikban martam)

- 10 dkg húsos szalonna

- 5-6 tojás

- só, frissen őrölt bors

- 1 dl tejszín

- friss petrezselyem/metélőhagyma/mindkettő

- 2 közepes méretű vöröshagyma

- 4-5 gerezd fokhagyma

2 ek szarvasgombás olívaolajon megpirítom az apróra kockázott szalonnát, majd jöhet rá a finomra aprított vöröshagyma, és a fokhagyma rányomva. Ha üvegesre párolódott, mehet rá a 2 ek paté.

v2_2.jpg

 

Majd jöhet rá a nagyobb darabokba vágott vágott vargánya.

v3_2.jpg

Ha a gomba már megpuhult, beleöntök 1 dl tejszínt, illetve hozzáadom a felvert tojásokat, sóval és frissen őrölt borssal ízesítek.

v4_2.jpg

 

v5_3.jpg

A végén petrezselyemmel és metélőhagymával kerekítek. Egy kis friss bagettel, zsömlével és egy pohár borral/narancslével finom vacsi/fejedelmi reggeli.

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://fruzsifoz.blog.hu/api/trackback/id/tr656749211

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

másképplátó (törölt) 2014.10.02. 09:51:02

Nem tok főzni.Szereztem vargányát milegyen? Ja tudom elbaszom rántottának.

fuf87 2014.10.02. 09:53:18

Kedves Másképplátó.

Köszi a színvonalas kommentet, csak így tovább.
süti beállítások módosítása