Egy kimerítő hétfői nap után nincs is kellemesebb, mint keverni egy italt, átbeszélni a nap eseményeit és valami vacsit rittyenteni. Mivel ezen az estén mindketten le voltunk amortizálva, valami gyors és egyszerű mellett döntöttünk, ami reggelire is tökéletes választás. (Pláne, hogy sikerült egy nagyobb adagot összeütnöm, így Gábor még másnap reggelire is ette.) Hadi gazdálkodósat játszottunk, felcsaptam a hűtőt, megnéztem mi van, és mivel Gábor előzőleg már felvetette a rántotta ötletét, kerestem a további hozzávalókat, amik feldobhatják az amúgy usual projektet. És mit találtam? Vargányát, szarvasgombás patét...és munkához láttunk.
Hozzávalók:
- 20-25 dkg vargánya
- 2 ek szarvasgombás paté (nekem Anett hozta Rómából, nagyon komoly kis cucc)
- 2 ek szarvasgombás olívaolaj (ezt Dubrovnikban martam)
- 10 dkg húsos szalonna
- 5-6 tojás
- só, frissen őrölt bors
- 1 dl tejszín
- friss petrezselyem/metélőhagyma/mindkettő
- 2 közepes méretű vöröshagyma
- 4-5 gerezd fokhagyma
2 ek szarvasgombás olívaolajon megpirítom az apróra kockázott szalonnát, majd jöhet rá a finomra aprított vöröshagyma, és a fokhagyma rányomva. Ha üvegesre párolódott, mehet rá a 2 ek paté.
Majd jöhet rá a nagyobb darabokba vágott vágott vargánya.
Ha a gomba már megpuhult, beleöntök 1 dl tejszínt, illetve hozzáadom a felvert tojásokat, sóval és frissen őrölt borssal ízesítek.
A végén petrezselyemmel és metélőhagymával kerekítek. Egy kis friss bagettel, zsömlével és egy pohár borral/narancslével finom vacsi/fejedelmi reggeli.