A szerda egy jó nap, mert a hét fele eltelt. Így gondoltam csinálok valami finomat, ami nem különösebben szöszmötölős és jól lehet vele lakni. Így ebédszünetben kedvenc kollégámmal, Áronnal elmentünk shoppingolni és megvettem a hozzávalókat.
Fontosnak tartom, hogy még egy busy héten is párszor főtt kaja kerüljön az asztalra, van benne varázslat, de komolyan, aki nem hiszi, járjon utána. Sajnos ahogy napról-napra hűvösebb van, így kívánjuk egyre jobban a tartalmasabb, kerekebb ételeket. (Magunk megnyugtatására, ha figyelünk a mozgásra, belefér - és igen, most kedvenc edzőm büszkén megveregetné a vállamat. :) )
Hozzávalók:
- 70 - 80 dkg pulykamell (csirkéből is mehet)
- 20 dkg szalonna
- 2 közepes méretű vöröshagyma
- 5-6 gerezd fokhagyma
- só, őrölt bors, majoranna
- 3 dl tejszín
- 2 ek dijoni mustár
- 1 dl rosé/fehérbor (száraz)
- friss petrezselyem
+
- 1 kg parázs burgonya
- 10-15 apróbb koktélparadicsom
- só, őrölt bors
- kesudió, dió, mogyoró (én egy mixet vettem) - aki nem szereti a ropogós dolgokat, hagyja ki, mert ez tényleg ropogni fog - Gábor meg is jegyezte, hogy neki kicsit túlropogott, de azért elpusztította.
- parmezán
- olívaolaj
A szalonnát kevés olajon megpirítom, hozzáadom a felaprított vöröshagymát, üvegesre dinsztelem, majd jöhet rá a csíkokra vágott hús.
Só, bors, majoranna. Ha a hús kezd megpirulni, jöhet az összetört fokhagyma is. Majd ráöntöm a bort, és hozzáadom a mustárt.
Kicsit megforgatom, végül rálöttyintem a tejszínt, ha kell, keményítővel sűríthetem. A végén friss petrezselymet keverek hozzá.
A krumplikat héjukban előfőzöm, majd fogok egy tepsit, olívaolajat öntök az aljára beledobálom őket, mehet rá só, bors, a koktélparadicsomok.
Így sütöm egy 20 percet, majd hozzáadom a magvakat, és reszelt parmezánt keverek bele, így még sül 10 percet, és kész is van.
A köret és a húsos ragu közti összhang szerintem tökéletes, a ropogós magvak és a parmezán, kiegészülve a sült paradicsommal és a burgonyával isteni. Továbbra is igyatok egy pohár bort a vacsihoz:) Jó étvágyat!