Cooking is love made visible

Szöszi a konyhában

Szöszi a konyhában

Majorannás pulyka parmezános - kesudiós burgonyával

2014. szeptember 25. - fuf87

1p.jpg

A szerda egy jó nap, mert a hét fele eltelt. Így gondoltam csinálok valami finomat, ami nem különösebben szöszmötölős és jól lehet vele lakni. Így ebédszünetben kedvenc kollégámmal, Áronnal elmentünk shoppingolni és megvettem a hozzávalókat. 

Fontosnak tartom, hogy még egy busy héten is párszor főtt kaja kerüljön az asztalra, van benne varázslat, de komolyan, aki nem hiszi, járjon utána. Sajnos ahogy napról-napra hűvösebb van, így kívánjuk egyre jobban a tartalmasabb, kerekebb ételeket. (Magunk megnyugtatására, ha figyelünk a mozgásra, belefér - és igen, most kedvenc edzőm büszkén megveregetné a vállamat. :) )

Hozzávalók:

- 70 - 80 dkg pulykamell (csirkéből is mehet)

- 20 dkg szalonna

- 2 közepes méretű vöröshagyma

- 5-6 gerezd fokhagyma

- só, őrölt bors, majoranna

- 3 dl tejszín

- 2 ek dijoni mustár

- 1 dl rosé/fehérbor (száraz)

- friss petrezselyem

+

- 1 kg parázs burgonya

- 10-15 apróbb koktélparadicsom

- só, őrölt bors

- kesudió, dió, mogyoró (én egy mixet vettem) - aki nem szereti a ropogós dolgokat, hagyja ki, mert ez tényleg ropogni fog - Gábor meg is jegyezte, hogy neki kicsit túlropogott, de azért elpusztította.

- parmezán

- olívaolaj

A szalonnát kevés olajon megpirítom, hozzáadom a felaprított vöröshagymát, üvegesre dinsztelem, majd jöhet rá a  csíkokra vágott hús.

p1_4.jpg

Só, bors, majoranna. Ha a hús kezd megpirulni, jöhet az összetört fokhagyma is. Majd ráöntöm a bort, és hozzáadom a mustárt.

p2_4.jpg

Kicsit megforgatom, végül rálöttyintem a  tejszínt, ha kell, keményítővel sűríthetem. A végén friss petrezselymet keverek hozzá. 

p3_3.jpg

A krumplikat héjukban előfőzöm, majd fogok egy tepsit, olívaolajat öntök az aljára beledobálom őket, mehet rá  só, bors, a koktélparadicsomok.

k1.jpg

Így sütöm egy 20 percet, majd hozzáadom a magvakat, és reszelt parmezánt keverek bele, így még sül 10 percet, és kész is van. 

k2.jpg

 

k4.jpg

A köret és a húsos ragu közti összhang szerintem tökéletes, a ropogós magvak és a parmezán, kiegészülve a sült paradicsommal és a burgonyával isteni. Továbbra is igyatok egy pohár bort a vacsihoz:) Jó étvágyat! 

 

 

 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://fruzsifoz.blog.hu/api/trackback/id/tr496729697

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása