Cooking is love made visible

Szöszi a konyhában

Szöszi a konyhában

Juhtúrós Padlizsánkrém

2014. augusztus 11. - fuf87

ppp.jpg

Mint ahogy korábban már utaltam rá, a padlizsán felhasználási variációi nem ismernek határokat, de talán ezek közül is az egyik legnépszerűbb a padlizsánkrém. Megtaláljuk szinte minden étteremben, borbárban, fenszibb krimóban, és minden háziasszony garantáltan ismer legalább 2-3 variációt.

Kiváló előétel, baráti beszélgetések ízletes kísérője, egy pohár bor legjobb kiegészítője. Én ezúttal ropogós, pirított, sok magvas bagettel kínáltam.

bag.jpg

Hozzávalók: 

- 3-4 közepes méretű padlizsán

- 1-2 közepes fej vöröshagyma (aki nem szereti a csípőset, elég, ha egyet rak bele)

- 7-8 gerezd fokhagyma

- 1 lime leve facsarva

- egy csomag juhtúró (20-25 dkg)

- só, bors

- 2-3 ek light majonéz

- 4-5 szár friss borsmenta

+

a tálaláshoz:

bazsalikom, koktélparadicsom, metélőhagyma

A padlizsánokat bevágjuk a 180-200 fokra előmelegített sütőbe, maximum fél óra alatt puhára sülnek, majd hagyjuk őket kicsit kihűlni és megszabadítjuk őket héjuktól.

p1_1.jpg

Sózunk, borsozunk, majd botmixerrel összepürésítjük őket. Jöhet bele a vöröshagyma, a fokhagyma, egy lime levét is belefacsarjuk, hozzáadjuk a juhtúrót ill. a majonézt, és ismét pürésítünk. 

p2_1.jpg

Jöhet még egy kör só, bors (ízlés szerint), végül még friss borsmenta leveleket tépkedünk bele, hogy kikerekítsük az ízeket.  

A bagetteket félbevágjuk, megkenjük őket vajjal, majd mehetnek a sütőbe 5 percre.

p3_1.jpg

Kivétel után vastagon megkenjük őket padlizsánkrémmel, díszítés gyanánt egy sor bazsalikomlevelet, illetve színes koktélparikat pakolunk a tetejére, én még egy kis metélőhagymát is szórtam rá. 

p4_1.jpg

Egy pohár hűvös fehérborral mennyei nyári vacsora.

A bejegyzés trackback címe:

https://fruzsifoz.blog.hu/api/trackback/id/tr646594417

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása