Amíg lehet sárgadinnyét kapni, én bizony nem tudok leállni, szerintem Ti se tegyétek! Ezúttal leves készült belőle, amit még főzni sem kell, és hidegen tálalva a legfinomabb hűsítő ebben a rekkenő hőségben.
Hozzávalók:
- 1 sárgadinnye
- 1 csomag vanília pudingpor
- fél liter tej
- xilit (az adagolás ízlés kérdése)
- 1 dl rum
- 3-4 cm-es gyömbérdarab
- friss menta, citromfű
- szegfűszeg
- fahéj
- mandula a díszítéshez
A dinnyét felvágom, megszabadítom a héjától, és a hasznosítható részt felkockázom.
Botmixerrel pürésítem a darabkákat. Közben elkészítem a vaníliapudingot, amit szükség esetén még xilittel édesítek, és elkészülte után belecsurgatok 1 dl rumot. (Hálás köszönet a legjobb barátomnak, Anettnek, aki egy kubai rumcsodával ajándékozott meg a minap, így Legendario-t (Elixir de Cuba) tehettem a levesbe.)
Majd hagyom kicsit hűlni a pudingot, végül hozzáöntöm a lemixelt dinnyéhez, és összekeverem.
Közben egy 3-4 cm-es gyömbérdarabot, friss mentát, citromfüvet és szegfűszeget ledarálok, és ezt is hozzáöntöm az alkotáshoz.
A végén fahéjjal ízesítem, illetve xilittel, ha szükséges. Tálalásnál mandulapelyhet, szegfűszeget és friss mentát használtam díszítésnek. Elvetemültebb konyha funoknak javaslom, hogy tálalják a levest egy félbe vágott, kivájt dinnyében, igazán trendivé teszi az amúgy is különleges fogást:) Jó étvágyat!