A sárgadinnyét akár az emlékek őrének is nevezhetném, mert gyerekkoromban rendkívül sokat szedtünk belőle a nagyim dinnyésében, de még annál is többet megettem. A szenvedély még ma is megmaradt, nem elég, hogy finom, de még egészséges is. Ezúttal saláta készült belőle, egy könnyű nyári vacsora margójára.
Hozzávalók:
- egy sárgadinnye
- 2 csomag mini mozzarella (én csináltam már kecskesajttal is, úgy is isteni, ám ez a könnyebb verzió)
- 1 csokor friss bazsalikom és borsika vegyesen
- 1-1,5 fej lilahagyma
- 2 csomag feketeerdei sonka
Ez a saláta is a "gyorsanvalamifinomat" kategóriába tartozik, szóval nettó 10 perc alatt elkészíthető, eltér a megszokottól - más forma, más ízek:) Felvágjuk a dinnyét vékonyabb szeletekre, majd a héjat eltávolítjuk, és nagyobbacska kockákra vágjuk. Nekem most narancssárga a domináló szín, ha nagyon fancy-re akarjuk venni a figurát, akkor vegyünk egy narancssárga és egy zöldbelű sárgadinnyét (nehezebben találunk, szerintem a piacon érdemes kutakodni), és akkor nagyon színes lesz a salátánk. A felkockázott dinnyére rászórjuk a pici kockákra vágott lilahagyma darabokat, a mozzarellákat és a csíkokra tépkedett sonkát. A végén apróra vágott bazsalikommal és borsikával bolondítjuk a remekművet. Egy pohár rosé csodálatosan kikerekíti az ízeket.