Cooking is love made visible

Szöszi a konyhában

Szöszi a konyhában

Szélesmetélt sült paradicsommal és mozzarellával

2014. július 05. - fuf87

image (3).jpeg

Itália minden nyáron megérint. Vannak nyarak, amikor személyesen fürödhetek az ország magával ragadó varázsában, és vannak, amikor nem. Az idei nyár az utóbbi kategóriába tartozik, így igyekszem az emlékekből táplálkozni.Az olasz gasztronómia egyszerűen csodálatos, annak egyszerűségével és ízbeli gazdagságával egyaránt.

Hozzávalók:

- szélesmetélt (1 csomag)

- 3 csomag mini mozzarella (Én Szarvasit vettem.)

- 0,6-0,7 kg érett paradicsom

- 1 fej fokhagyma

- 2 fej vöröshagyma karikázva

- friss kakukkfű ágak

-balzsamecet

- olívaolaj

- feketeerdei / pármai sonka

-friss bazsalikom, petrezselyem

-só, bors

-fekete/zöld olívabogyó

-reszelt parmezán sajt

image (2).jpeg

Bár a tészta hízlal, képtelen vagyok lemondani róla, így csökkenteni akartuk a bűntudatot, ezért Update szélesmetéltet választottunk, csökkentett szénhidráttartalommal. (látom a megvető tekinteteket) Beszerezhető a nagyobb bevásárlóközpontokban, vagy az Update boltokban. És nem, ez itt nem a reklám helye! Kb 8-10 perc alatt készre fő, a vízbe ne felejtsünk el olajat és sót tenni!

A sült paradicsom, mint olyan....rengeteg olasz étel alapját képezi és egyszerűen imádom. Fogjunk egy tepsit, az aljára öntsünk egy kis olívaolajat, majd helyezzük rá a félbe, negyedbe vágott paradicsomokat, a fokhagymaszeleteket, szórjuk rá a kakukkfűágakat, és öntsük nyakon egy kis balzsamecettel. (opcionális) Légkeverés, 180 fok, 20 perc. 

image_1.jpeg

Közben fogjunk egy serpenyőt, futtassuk meg a karikákra vágott vöröshagymákat egy kevés olívaolajon, szórjunk rá 2 ek cukrot, ami finom barnás réteget fog rajta képezni, ha a tészta megfőtt, adjuk hozzá a hagymás alaphoz, majd keverjük hozzá az időközben készre sült paradicsomos alapot.

image (1).jpeg

 

Erre jöhet a csíkokra tépkedett sonka és a friss mozzarella. Végezetül szórjunk rá fekete/zöld olívabogyót és friss bazsalikomot, kevés petrezselymet, tálalásnál hintsük meg reszelt parmezánnal.

image (4).jpeg

Szerintem egy kellemes hűvös fröccs isteni hozzá, de egy pohár bor tisztán is csak koronázhatja az élményt. Jó étvágyat :)

A bejegyzés trackback címe:

https://fruzsifoz.blog.hu/api/trackback/id/tr106475049

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása