Tegnap megkértem Gábort, hogy hozzon egy kis csirkemájat hazafelé jövet a munkából, de félreérthetett, ugyanis hazaállított egy szép, közel kilós csirkemellel. Az első meglepetés után leesett, hogy van nettó 20 perc valamit kezdeni a dologgal, pláne, hogy baconbe göngyölt májat terveztem, amit berakni a sütőbe plafonon 10 perces story...szóval az improvizálás mellett döntöttem. A felszíni maszatolás szóba sem jöhetett, így egy opció maradt: a sütő és spanja, a tepsi.
A salátához:
- 1-1,5 üveg sárgabarack befőtt
- 2-3 közepes nagyságú lilahagyma
- sok sok sok petrezselyemzöld
- frissen őrölt bors
Ez a kis nyalánkság szintén a villám kategóriát erősíti.A barackokat miután lecsöpögtettük a befőttből való kipecázást követően, helyes kis szeletekre vágjuk, rá jöhet az apróra/karikákra vágott lilahagyma (as you wish), és sok felaprított petrezselyemlevél, ezeket összeforgatjuk, és borsot törünk rá. Zseniális és easy.
A husihoz:
- csirkemell
- zöldfűszeres vajkrém
- vöröshagyma
- bacon
- paradicsom
- sajt
- fehérbor
- tandoori masala (Cuki kis üvegcsében kapható, a Culinarisban például)
- só
- olívaolaj
A csirkemellet szeletekre vágom, ezeket kiklopfolom, és lefektetem a tepsibe, amit kikentem egy kevés olívaolajjal. A szeletek minkét oldalát előzetesen bekenem a tandoori masalával és sózom őket. A lefektetett husik tetejét zöldfűszeres vajkrémmel kentem meg, elkerülvén a sütés közbeni száradást. Erre jött a kockára vágott vöröshagyma, rá a bacon szeletek és a karikákra vágott paradicsom. Bevágtam a tepsit a sütőbe kb 20 percre, majd locsoltam rá 2dl fehérbort. 10 perc után ráment a tetejére a reszelt sajt, addig sütöttem, amíg a sajtnak nem lett szép színe. Korrekt és gyors vacsi lett, dolgozó nőknek kiváló, ha éhes pasi van a környéken, meg amúgy is. Mi egy pohár sauvignon blanc-cal tettünk pontot a vacsi kérdés végére. Jó étvágyat!