Nincs is annál jobb, mint amikor az ember napi 14 óra munka mellett még nekiáll főzni, na hát nekem ezt is sikerült abszolválnom, multitasking mindenek felett! Már napok óta flesseltem a Waldorf salira, és tegnap elérkezettnek láttam az időt a tettek mezejére lépni.
- 4 db zöld alma
- egy 3/4 csomag zellerszár
- dióbél (mennyiség ízlés kérdése)
- egy fél fürt szőlő
- egy citrom
a Mártáshoz:
-4-5 deci tejszín (adagolása szintén ízlés kérdése)
- kicsi méz
- dijoni mustár
- light majonéz
-citrom leve
+ só&bors
Megmossuk a zöldségeket, az almát héjastul lereszeljük, a zeller vékony karikákra szeljük, rádobáljuk a félbevágott, kimagozott szőlőszemeket, ráfacsarunk egy kis citromlevet, lefedve bevágjuk a hűtőbe, elkerülve azt, hogy megbarnuljon. A diót egy száraz serpenyőben picit megpirítjuk, majd durvára törjük. Kikeverjük a mártást, nyakon öntjük vele az alma-zeller kombót, sózzuk, borsozzuk, rászórjuk a diót, és bevágjuk a hűtőbe 2 órára. Az ízorgia garantált.
Husi:
- 50-60 dkg csirkemell
- bacon
- szárnyas fűszerkeverék
- bors
- tejföl
- lilahagyma, medvehagyma
- cheddar sajt, kéksajt
- olívaolaj
A húst megmossuk, vékony szeletekre vágjuk, klopfoljuk, majd megszórjuk szárnyas fűszerkeverékkel és borssal. Egy tepsit olívaolajjal finoman megkenünk, ráfektetjük a husikat, melyekre bacon szeleteket helyezünk. Rájön egy réteg tejföl, majd a karikákra vágott lilahagyma és a medvehagyma csíkok. Erre pedig a reszelt cheddar és az összetört kéksajt. 170 fok, 35 perc, légkeverés. Jó étvágyat!