Cooking is love made visible

Szöszi a konyhában

Szöszi a konyhában

Kéksajtos medvehagymás csirkemell Waldorf salátával

2014. április 11. - fuf87

kéksajtos csirke.jpg

Nincs is annál jobb, mint amikor az ember napi 14 óra munka mellett még nekiáll főzni, na hát nekem ezt is sikerült abszolválnom, multitasking mindenek felett! Már napok óta flesseltem a Waldorf salira, és tegnap elérkezettnek láttam az időt a tettek mezejére lépni.

- 4 db zöld alma

- egy 3/4 csomag zellerszár

- dióbél (mennyiség ízlés kérdése)

- egy fél fürt szőlő

- egy citrom

a Mártáshoz: 

-4-5 deci tejszín (adagolása szintén ízlés kérdése)

- kicsi méz

- dijoni mustár

- light majonéz

-citrom leve

+ só&bors

Megmossuk a zöldségeket, az almát héjastul lereszeljük, a zeller vékony karikákra szeljük, rádobáljuk a félbevágott, kimagozott szőlőszemeket, ráfacsarunk egy kis citromlevet, lefedve bevágjuk a hűtőbe, elkerülve azt, hogy megbarnuljon. A diót egy száraz serpenyőben picit megpirítjuk, majd durvára törjük. Kikeverjük a mártást, nyakon öntjük vele az alma-zeller kombót, sózzuk, borsozzuk, rászórjuk a diót, és bevágjuk a  hűtőbe 2 órára. Az ízorgia garantált.

Husi:

- 50-60 dkg csirkemell

- bacon

- szárnyas fűszerkeverék

- bors

- tejföl

- lilahagyma, medvehagyma

- cheddar sajt, kéksajt

- olívaolaj

A húst megmossuk, vékony szeletekre vágjuk, klopfoljuk, majd megszórjuk szárnyas fűszerkeverékkel és borssal. Egy tepsit olívaolajjal finoman megkenünk, ráfektetjük a husikat, melyekre bacon szeleteket helyezünk. Rájön egy réteg tejföl, majd a karikákra vágott lilahagyma és a medvehagyma csíkok. Erre pedig a reszelt cheddar és az összetört kéksajt. 170 fok, 35 perc, légkeverés. Jó étvágyat!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://fruzsifoz.blog.hu/api/trackback/id/tr346015209

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása