Cooking is love made visible

Szöszi a konyhában

Szöszi a konyhában

Medvehagymás túrós tészta feta sajttal

2014. április 07. - fuf87

tészta medvehagyma.jpg

Bár a medvehagymaszezon lecsengőben, én sem hagyhattam ki, hogy ne gyártsak valamit ebből a csodás növényből, nem győzöm hangsúlyozni remek mivoltát, és azt, hogy milyen sokoldalúak a felhasználási opciók. Ezúttal egy egyszerű, de annál finomabb receptet osztanék meg Veletek:)

Ki az aki ne imádná a túrós tésztát? Legnagyobb előnye, hogy nettó 20 perc alatt tartalmas vacsit tehetünk az asztalra, és mivel köztudott, hogy egyikünk sem időmilliomos, ez roppant előnyös megoldásnak ígérkezik minden esetben. 

Hozzávalók: 

- egy csomag szélesmetélt (én Update tésztából készítettem el, igen dobáljátok rám a köveket, próbálok figyelni a vonalaimra, ha tehetem, és amúgy kifejezetten finom)

- 20 dkg szalonna

- vöröshagyma,fokhagyma, zöldhagyma, medvehagyma

- 25 dkg túró

- 20 dkg feta sajt

- só, bors

- tejföl

A szalonnát megpirítjuk, majd félretesszük. A zsírján megfuttatjuk az apróra vágott, vöröshagymát, zöldhagymát és fokhagymát, majd erre jöhet a túró és a feta sajt összetörve, sózom, borsozom. A csíkokra vágott medvehagymát lazán belekeverem. Ha a tészta megfőtt, hozzáborítom azt is, nyakon borítom egy kis tejföllel és jöhet a tetejére a pirított szalonna. Mi pedig fürödhetünk a pasijaink elégedett mosolyában, és az arcukra kiülő kimondatlan/kimondott kommentben: "hmm nyuszi, ez már megint isteni lett."

 

A bejegyzés trackback címe:

https://fruzsifoz.blog.hu/api/trackback/id/tr25976244

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása