Bár a medvehagymaszezon lecsengőben, én sem hagyhattam ki, hogy ne gyártsak valamit ebből a csodás növényből, nem győzöm hangsúlyozni remek mivoltát, és azt, hogy milyen sokoldalúak a felhasználási opciók. Ezúttal egy egyszerű, de annál finomabb receptet osztanék meg Veletek:)
Ki az aki ne imádná a túrós tésztát? Legnagyobb előnye, hogy nettó 20 perc alatt tartalmas vacsit tehetünk az asztalra, és mivel köztudott, hogy egyikünk sem időmilliomos, ez roppant előnyös megoldásnak ígérkezik minden esetben.
Hozzávalók:
- egy csomag szélesmetélt (én Update tésztából készítettem el, igen dobáljátok rám a köveket, próbálok figyelni a vonalaimra, ha tehetem, és amúgy kifejezetten finom)
- 20 dkg szalonna
- vöröshagyma,fokhagyma, zöldhagyma, medvehagyma
- 25 dkg túró
- 20 dkg feta sajt
- só, bors
- tejföl
A szalonnát megpirítjuk, majd félretesszük. A zsírján megfuttatjuk az apróra vágott, vöröshagymát, zöldhagymát és fokhagymát, majd erre jöhet a túró és a feta sajt összetörve, sózom, borsozom. A csíkokra vágott medvehagymát lazán belekeverem. Ha a tészta megfőtt, hozzáborítom azt is, nyakon borítom egy kis tejföllel és jöhet a tetejére a pirított szalonna. Mi pedig fürödhetünk a pasijaink elégedett mosolyában, és az arcukra kiülő kimondatlan/kimondott kommentben: "hmm nyuszi, ez már megint isteni lett."