Cooking is love made visible

Szöszi a konyhában

Szöszi a konyhában

Avokádós Csirkesaláta

2022. június 22. - fuf87

image0_8_1.jpeg 

Megérkeztek a meleg nyári napok, amikor a hőmérő higanyszála jócskán felfelé csúszik. Ilyenkor az embernek se kedve, se energiája nincs a konyhában órákat tölteni és izzadni a tűzhely mellett, de enni azért kell. És ebben az esetben jönnek jól a néhány összetevőből álló, könnyen elkészíthető ételek. Ez a sali pont ilyen, lehűtve isteni, laktató és egészségtudatos ebéd vagy vacsi lehet egy tikkasztó napon.

Hozzávalók egy emberesebb adaghoz, amit több napig konzumálgathatunk:

- 1kg csirkemell 

- 4-5 db avokádó (érett)

- 5 db főtt tojás

- 600g zöldhüvelyű egész zöldbab

-  só, bors

- kevés olívaolaj

- mexikói fűszerkeverék a húshoz (én Kotányit használtam, mert az volt itthon, de bármilyen húsihoz passzoló fűszerkeverék jó lehet)

opcionális: egy csokor koriander/petrezselyem

A húst felkockáztam, és megfűszereztem a mexikói keverékkel, jól összekevertem és hagytam állni 10 percet,  utána egy forró wokban kevés olíván megpirítottam a csirkemellet. Az avokádókat meghámoztam és felkockáztam, a tojásokat megfőztem, a zöldbabot kevés olívaolajon megpároltam, sóztam, borsoztam. Fogtam egy nagy tálat, beledobáltam a dolgokat és egy nagy falapáttal összeforgattam. Ha kész vagyunk, tegyük be a hűtőbe 2-3 órácskára, hogy jól lehűljön, tálalásnál egy kis friss koriander remekül fel fogja frissíteni az ízeket. Jó étvágyat hozzá :)

A bejegyzés trackback címe:

https://fruzsifoz.blog.hu/api/trackback/id/tr817864659

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása