Ha a Balcsin vagyunk, elementárisan kívánom a nyár ízeit. Beütött a meleg és megcsapta az orrom a barack illata a keszthelyi Sparban vásárlás közben, így summáznám eme recept létrejöttét. Ráindultam, és volt csirkemell is itthon, hát ötvöztük. Szerintem igazán finom, gyors és egyszerű kaja, kiváló kísérője egy adag basmati rizs, imádom, ahogy a hús szaftja beszivárog a rizsszemek közé.
Hozzávalók:
- 60 dkg csirkemell
- só, bors
- 6 db őszibarack
- 2 fej vöröshagyma (közepes méretű)
- 3 ek méz
- 2 ek almaecet
- 2 tk dijoni mustár
- kevés olívaolaj
- 2 ág rozmaring
- 1 tasak Uncle Bens Basmati rizs (vagy amennyit gondolsz)
A húst felvágtam szeletekre, majd sóztam borsoztam. Egy serpenyőben kevés olívaolajat hevítettem és mindkét oldalukat megsütöttem a csirkemelleknek, majd félretettem őket.
Ugyaenezen az olívaolajon megdinszteltem az apróra vágott vösörhagymát, majd hozzáadtam a friss rozmaringot.
Ezt követően a mézet, az esetet, a mustárt és a kockára vágott barackot.
5 percig így rotyogtattam, majd beletettem a raguba a csirkemelleket és további 5 percet így főztem, mire készen lett.
Közben megfőztem a rizst is. Jó évágyat :)