Hideg januári esték, a motviáció nincs a toppon, valami meleg kajára vágysz, ami segít feldolgozni, hogy még csak hét eleje van, vagy szar napod van, megihatsz mellé egy pohár bort és átbeszélhetitek a napot a pároddal, na ez egy ilyen kaja.
Hozzávalók 2 adaghoz:
- 2 tortilla lap (kész vagy saját magunk által előállított)
- 250 g csirkemellfilé
- 150 g ananász
- 5-6 ek passata/fűszeres paradicsomszósz
- ½ fej lilahagyma
- Só
- Bors
- Kevés barbecue ízesítésű fűszerkeverék
- ½ kaliforniai paprika
- 1/3 hegyes zöld paprika (elhagyható)
- 2 marék bébispenót
- 2 marék rucola
- Light/Vegán sajt ízlés és diéta szerint
Ha kész tortilla, vegyünk teljes kiörlésűt, ha pedig saját, javaslom a Szafis lisztes verziót, nekem ez a zsáner:
- 100g Szafi Free csökkentett rosttartalmú vegan kenyér lisztkeverék
- 7g almaecet / citromlé
- 64g langyos víz
- 2g só
- Főzőspray/kevés olívaolaj a sütéshez
Összegyúrjuk a hozzávalókat, pihentetjük kicsit, kétfelé vesszük a tésztát és két tetszőleges méretű tortillát nyújtunk lisztezett felületen. Majd kevés Best Joy főzőspray-vel befújt serpenyőben pár perc alatt készre sütjük mindkét oldalát. (Ha nincs főző spray, kenjük ki minimal olívaolajjal az edényünket)
Keverjük össze a hozzávalókat, majd hagyjuk pihenni 10 percet, mivel be kell sűrűsödnie, ne ijedjünk meg ha elsőre hígnak tűnik, normális jelenség és gyúrható lesz a tészta. A többi lépés ugyanaz, mint a fenti lisztkeverék esetében.
A csirkemellet kockára vágom, majd egy serpenyőben kevés olívaolajat felforrósítok, hozzáadom az apróra vágott ½ lilahagymát, rádobom a húst, hagyom kifehéredni, majd sózom borsozom, kicsit megpirítom, majd hozzáadom a fűszerkeveréket. (Ha nincs otthon barbecue ízesítésű, használhatunk mást is) Mikor a hús már jó, hozzáadok 3 ek passata-t, és a kockázott ananászt. Félreteszem a husit. Felkockázom a kaliforniai paprikát, és aprítok egy kis zöld paprikát is.
Kisütöm a tortillákat, majd előmelegítem a sütőt 180 fokra. A tortilla lapot megkenem egy kevés passatával/fűszeres paradicsomszósszal, hozzáadok egy marék bébispenótot és egy marék rukkolát, majd jöhet rá az ananászos-csirkés ragu fele, ill. a felkockázott paprikák. (Én néha a tortilla tetejére dobom rá nyersen, mikor már megsült. Én magába a tortillába szoktam tenni egy szelet vegan sajtot felcsíkozva/vagy akár reszelten. Félbehajtom a tortillákat és egy tepsibe helyezem őket, amit megfújok előtte főzősprayvel, nehogy letapadjon a tortilla. A tetejét még meg lehet kenni egy kevés szósszal, amennyiben úgy kívánjuk. Betesszük a tepsinket 15 percre a sütőbe légkeverésen, majd hagyjuk kicsit kihűlni. Jó étvágyat �