Nem kell szépíteni, elég kemény nyári időnek nézünk elébe, amikor nem kíván az ember semmi mást, csak egy hideg fröccsöt, és valami egyszerű, gyomrot is kímélő fogást, ami mellett nem kell rommá izzadni magunkat a konyhában állva és hidegen is könnyedén és ízletesen elfogyasztható. Nekem ezek a bowl-ok pontosan ilyenek, leginkább azért szeretem őket, mert szabadon variálhatóak, és mindig azt dobok beléjük, ami éppen rendelkezésre áll, na meg amihez kedvem szottyan :)
Ebbe a következő dolgok kerültek (ez 1 adaghoz a mennyiség, én minimum kettőt szoktam gyártani):
- 150 g garnéla (megpirítottam kevés olajon fokhagymával)
- 1/2 avokádó
- 1 nagy paradicsom felkockázva
- só, bors
- 1 marék ananász felkockázva
- 2 marék bébispenót
- 1 marék kukorica
- 200 g ceruzabab
- 1/2 csokor friss koriander
A garnélákat kevés olívaolajon zúzott fokhagymával megpirítottam, majd félretettem. A ceruzababot kevés vízzel egy wok-ban megpároltam. A paradicsomot kicsi kockákra vágtam, kicsit megsóztam, frissen őrölt borssal is megkínáltam. Majd mindent egy tányéron ízlésesen elrendeztem és nekiestem, azaz nekiestünk, Gábor is kapott egy tányérral :) Ha esetleg 4 adag készül egyszerre, ezeket be lehet dobozolni és egy busy munkanapon csak kikapni a hűtőből és mosolyogva megenni! A recept ugyanúgy zseni bármilyen fehérjével, akár husival, akár tofuval.