Anyóséknál karalábédömping van, és megszórtak minket egy kiadósabb rakománnyal, így történt hogy a srácok napokig a hűtő alsó szekciójában vártak a beteljesülésre, meg arra, hogy rájöjjek, milyen módon érnek majd révbe, aztán átgondoltam mi van otthon és ez lett belőle. Isteni, friss, könnyű, azt hiszem az egyik új karalábés favoritom:)
Hozzávalók:
- 5-6 fej karalábé
- só, fekete-és fehérbors
-1 leveskocka (5 dl alapléhez)
- kókuszzsír
-1-2 ek keményítő a sürítéshez
- 2 fej vöröshagyma
- 5 gerezd fokhagyma
- 2.5 dl natúr joghurt
- 2 ek tejföl
- 2 lime
- friss petrezselyem (én egy fehérrépáról vágtam le:) )
- 50 dkg csirkemell + fűszerkeverék
A kókuszzsíron megfonnyasztjuk a felaprított vöröshagymát és a fokhagymát, majd jöhet hozzá a felkockázott karalábé, só, bors, 5 perc, majd rá a leveskockából szerkesztett fél lityi alaplé, negyed óráig fedő alatt pároljuk, hogy megpuhuljon.
Majd jöhet a joghurt, tejföl, keményítő kombó. (Összekeverjük őket és beleborítjuk.)
Újabb karika a fűszerekkel, és meg is vagyunk.
Tálalásnál facsarjunk bele annyi lime-ot, amennyi jól esik, és szórjuk meg friss petrezselyemmel. Én enyhén fűszerezett csirkemelleket egészben kisütöttem (mindenki válasszon egy fűszerkeveréket, amit szeret csirkére tenni), majd csíkokra vágtam, ez volt a hús a főzelék mellé.
Jó étvágyat :)
Így nézett ki másnapi ebédnek elrakva: