Cooking is love made visible

Szöszi a konyhában

Szöszi a konyhában

Grillezett parenyica párolt fokhagymás spenóttal

2015. február 19. - fuf87

11_9.jpg

Karácsonyra kaptunk egy szobagrillt a Szüleimtől, de idáig még nem volt alkalmunk kipróbálni, idő és energia hiányában, de tegnap letéptük a nejlont a méretes dobozról, és beüzemeltük a kicsikét. (természetesen a grillezett sajtot elkészíthetjük serpenyőben is, ha nincs lehetőségünk grillezni otthon) 

Ajánlom ezt a fogás azokra a hétköznap estékre, amikor a melegszendvicsnél komplikáltabb, mégis időtakarékos ételt szeretnénk az asztalra tenni.

Hozzávalók:

- 3 cs parenyica sajt 

- 2 tömlős medve sajt (krém)

- 1 cs bacon

- kb 1 kg zöld spenótlevél

- 8 gerezd fokhagyma

A parenyica egyik előnye, hogy gumiszerű, így nem folyik szét grillezésnél sem.

12_4.jpg

A másik grátisz, hogy leet tekergetni fel-és le, erre mondanám, hogy olcsó játék hülye gyerekeknek és btw tényleg nem drága :)

13_2.jpg

Egy főre számoljunk egy fél sajtot. (Mi most nagyobb adagot gyártottunk, hogy Gábor tudjon vinni ebit másnap.)

A sajtokat letekerjük, megkenjük a csíkokat krémsajttal, bacont fektetünk rájuk és feltekerjük.

14_2.jpg

15_1.jpg

16.jpg

17.jpg

Félbe vágjuk az amúgy vaskos tekercseket, így hat töltött korongot kapunk.

111_1.jpg

112_3.jpg

Ezeket rádobjuk a 180 fokra előmelegített grillre, és barnásra sütjük mindkét oldalukat.

1113.jpg

s3.jpg

A spenótot beáztatjuk, megszabadítjuk szárától, majd kevés olívaolajon megfonnyasztjuk és hozzáadjuk a lezúzott fokhagymát.

s1.jpg

s2.jpg

Jó étvágyat :)

 

A bejegyzés trackback címe:

https://fruzsifoz.blog.hu/api/trackback/id/tr827187861

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása