Újabb recept a "hogyanrittyentsünkvalamitkurvagyorsan" jegyében. Tegnap rájöttem, hogy nincs otthon kábé semmi főtt kaja, és arra is - ez nem maradhat így. Időm természetesen megint nem volt, így erre a 20 perc alatt, basic levelen is összedobható csodára voksoltam.
Hozzávalók:
- 12 -14 nagyobb gomba
- 25 dkg túró
- 15 dkg feta sajt
- 2 nagy fej lilahagyma
- só,bors, szerencsendió
- tejföl
- reszelt sajt
- snidling
+ Gábor kérésére: pirított szalonna
A Gombákat megszabadítjuk tönkjeiktől, a tönköket sem dobjuk ki! Meghámozzuk a kalapokat, a tönköket, a kalapokat olívaolajjal kikent tepsibe helyezzük a töltendő felükkel ofc felfelé,a tönköket kockára vágjuk, ahogy a lilahagymát is.
Feldobunk egy seprenyőt, a szalonnát lepirítjuk, majd jöhet hozzá a lilahagyma, ha megdinsztelődött, hozzáadjuk a felaprított tönköket, sózunk, borsozunk, majd jöhet a villával összetört túró + feta, rá szerecsendió és snidling. Ha összerottyant, a keletkezett mázgával megtöltjük a gombafejeket, tetejükre tejfölt kenünk és reszelt sajtot szórunk. Légkeverés, 180 fok, 20 perc. A végén dobáljuk meg snidlinggel. Egy pohár roséval idilli vacsi. Amilyen egyszerűnek tűnik, olyannyira laktató. Vegák próbálják ki a szalonnamentes verziót, az is mennyei. Nekem még volt egy döghalálra ítélt padlizsánom, így azt is megsütöttem kis tejföllel, sóval megspékelve.