Cooking is love made visible

Szöszi a konyhában

Szöszi a konyhában

Töltött gombafejek

2014. április 29. - fuf87

gomba.jpg

Újabb recept a "hogyanrittyentsünkvalamitkurvagyorsan" jegyében. Tegnap rájöttem, hogy nincs otthon kábé semmi főtt kaja, és arra is - ez nem maradhat így. Időm természetesen megint nem volt, így erre a 20 perc alatt, basic levelen is összedobható csodára voksoltam. 

Hozzávalók:

- 12 -14 nagyobb gomba

- 25 dkg túró

- 15 dkg feta sajt

- 2 nagy fej lilahagyma

- só,bors, szerencsendió

- tejföl

- reszelt sajt

- snidling

+ Gábor kérésére: pirított szalonna

A Gombákat megszabadítjuk tönkjeiktől, a tönköket sem dobjuk ki! Meghámozzuk a kalapokat, a tönköket, a kalapokat olívaolajjal kikent tepsibe helyezzük a töltendő felükkel ofc felfelé,a tönköket kockára vágjuk, ahogy a lilahagymát is.

Feldobunk egy seprenyőt, a szalonnát lepirítjuk, majd jöhet hozzá a lilahagyma, ha megdinsztelődött, hozzáadjuk a felaprított tönköket, sózunk, borsozunk, majd jöhet a villával összetört túró + feta, rá szerecsendió és snidling. Ha összerottyant, a keletkezett mázgával megtöltjük a  gombafejeket, tetejükre tejfölt kenünk és reszelt sajtot szórunk. Légkeverés, 180 fok, 20 perc. A végén dobáljuk meg snidlinggel. Egy pohár roséval idilli vacsi. Amilyen egyszerűnek tűnik, olyannyira laktató. Vegák próbálják ki a szalonnamentes verziót, az is mennyei. Nekem még volt egy döghalálra ítélt padlizsánom, így azt is megsütöttem kis tejföllel, sóval megspékelve. 

A bejegyzés trackback címe:

https://fruzsifoz.blog.hu/api/trackback/id/tr906098334

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása