Ahogy megérkezett a nyárias idő, tekintve hogy tavasz idén sem volt, sürgős szükségét éreztük, hogy előkapjuk a tikkasztó napokkal kompatibilis, könnyed, egyszerű és finom receptjeinket, na ez pont egy ilyen, emellett még viszonylag gyorsan össze is lehet dobni, a makrói nagyon kedvezőek, tökéletes hétfői kezdés.
Hozzávalók:
- olívaolaj
- 6 db színes kaliforniai paprika
- 500g darált pulykahús
- 2 közepes fej vöröshagyma
- 3 ducibb gerezd fokhagyma
- 2 közepes méretű paradicsom
- 60 g bébispenót
- 125g főtt basmati rizs
- kevés reszelt mozzarella a tetejére
- só, bors, füstölt paprika, esetleg valamilyen olaszos fűszerkeverék
- friss petrezselyem a tetejére (opcionális)
- fél üveg Barilla Basilico paradicsomszósz (vagy bármilyen más paradicsomszósz)
1) A paprikákat kicsumázom, kiszedem a magházat és fejjel lefelé fordítva betolom őket a sütőbe negyed órára 180 fokon elősütésre, kevés olívaolajat öntök alá.
2) Az apróra vágott vöröshagymát megdinsztelem egy kevés olívaolajon, majd hozzáadom a fokhagymát is (összezúzva), mikor már kicsit megizzadtak jöhet rá a husi, mikor a hús már kicsit megpirult, jöhetnek a fűszerek: só, bors, füstölt paprika és esetleg valamilyen egyéb fűszerkeverék (nem muszáj, ízlés kérdése) Jól átkeverem és hagyom sülni 5 percet, majd jöhet a kockára vágott paradicsom és a paradicsomszósz. Lejjebb veszem a főzőlapot, majd hozzáadom a kész basmati rizst, végül a bébispenótot, mikor a spenót kicsit összelöttyed, el is zárhatjuk a tűzhelyet.
3) Közben az elősütött paprikákat felfordítom, majd megtöltöm őket a töltelékkel, szépen eloszlatom köztük a ragut. A tetejükre reszelt mozzarellát halmozok, majd betolom őket a sütőbe 180 fokon, légkeverésen 20-25 percre.
Frissen vágott petrezselymet szórhattok rá tálaláskor, de nem kötelező. Mi balzsamecetes rukkolával, kevés kukoricával és párolt gombával ettük, de bármilyen sali tökéletes köret mellé. Jó étvágyat :)
Ui: Renikém ez sima liba :