Cooking is love made visible

Szöszi a konyhában

Szöszi a konyhában

Csokis banános zabkeksz

avagy jó, ha van mire rájárni délutánonként

2022. április 12. - fuf87

zabkeksz.png

A tudatos étrendtervezésben fontos szerepet játszik a megfelelő uzsonna megkreálása is, és lássuk be ahogy a nap második felében reménytelen küzdelmet folytatunk az outlookba érkező levelekkel, meetingekkel vagy akár napi teendőkkel, sokszor megkívánunk valami nasit, édeset uzsonna címszó alatt. Na ez pont egy ilyen recept,  nem igényel nagy ráfordítást, ha vasárnap délután megsütjük, el vagyunk látva egész hétre uzsival, saját tapasztalat, hogy lezárt dobozban egy hét után is finom puha marad, szóval sütésre fel.

Hozzávalók:

- 1 db érett banán

- 1/2 tábla cukormentes tejcsoki apró darabokra törve (vagy bármilyen, amivel szimpatizálsz)

- 115g zabpehelyliszt

- 150g zabpehely (nagyszemű, ha van)

- 50g datolya őrlemény (Én Hester's life-ot használtam)

- 15g negyedannyi édesítő / 60g eritrit

- 1 cs sütőpor

- 1 csipet só

- 1 dl mandulatej (más növényi tejjel is oké)

- 50g kókuszolaj 

A banánt egy villával összetöröm, hozzáadom a lisztet, zabpelyhet, a datolya őrleményt, édesítőt, majd a sütőport, a sót és a tejet, összekeverem, jöhet hozzá az olvasztott kókuszolaj és az apróra tört csoki. A sütőt közben előmelegítem 200 fokra, egy tespit kibélelek sütőpapírral, majd egy kanál segítségével a masszából kis kekszeket formázok. 15 perc alatt aranybarnára sütöm őket. Sütés után hagyjuk kicsit hűlni őket, majd egy lezárható dobozba pakoljuk be őket, jó étvágyat :) (nekem ebből a mennyiségből egy 20-25 db jött ki, de nyilván attól függ, ki mekkorákat készít)

A bejegyzés trackback címe:

https://fruzsifoz.blog.hu/api/trackback/id/tr10017797951

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása