Bár közeleg a nyár vége, cukkinit még bőven lehet szerezni, és hát jó nagy hülye az ember, ha nem vesz, mert egy sokoldalú, finom, könnyű alapanyag, amiből igazán finom dolgokat lehet összedobni. Én ezúttal megtöltöttem, és hát máskor is meg fogom :) Ez a recept "a gyorsan valami finomat" remek alternatívája, lássatok neki bártan.
Hozzávalók:
- 2 db cukkini
- 2 fej vöröshagyma
- 5 gerezd fokhagyma
- 6-7 db közepes méretű csiperke gomba
- 50 dkg marha/sertés darált hús
- só, őrölt bors, chili
- egy kis csokor petrezselyem
- 2 csomag mozzarella
- 4 nagyobb paradicsom
- Tálaláshoz: egy kevés natúr joghurt
A cukkiniket csónakformájúra vájom ki, a kivájt részt felkockázom és félreteszem, a sütőt 180 fokra melegítem elő.
Az apróra vágott vöröshagyát, és az összezúzott fokhagymát kevés kókuszzsíron megpirítjuk, majd jöhet hozzá az aprított gomba is.
Amikor már kellőképpen összeestek wokunk szereplői, jöhet hozzá a darált hús, só, sok-sok bors, egy kevés chili, mikor a hús kifehéredik, hozzádobom a kivájásból származó kockákat.
Még 10 percig hagyom rotyogni, majd félrehúzom az edényt. Friss petrezselyet keverek hozzá.
A csónakokba kanalazom a húsos ragut, egyenletesen eloszlatom, hogy jól meg legyenek pakolva.
A tetejére mozzarella csíkokat, valamint paradicsomkarikákat helyezek, betolom a tepsit a sütőbe, és kábé 30-35 perc alatt készre sütöm. Jó étvágyat :)
PS: Ha akarunk, tálalásnál egy kis natúr joghurtot csurgahtatunk a tetejére, elrontani nem fogja :)