Cooking is love made visible

Szöszi a konyhában

Szöszi a konyhában

Carbonara Spagetti fekete erdei sonkával

2015. november 16. - fuf87

 

s1_2.jpg

Szeretném kiemelni, hogy tisztában vagyok azzal, hogy az eredeti carbonara spagettiben nincs tejszín, de van benne tojás és a többi....még mielőtt valaki megkérdezné, ki ez a kontár, aki itt mindennemű szakértelem nélkül blogolgat - nem erről van szó, hanem arról, hogy Gábor és én jobban szeretjük tejszínnel és ennyi. 

Eme fogás legfőbb előnye a gyorsaság, kábé fél óra alatt ízletes vacsorát pakolhatunk az asztalra, ha szénhidrátcsökkentett norbis tésztával, vagy durummal csináljuk, akkor még a vonalainkra is figyeltünk, hát nem csodás? :)

Hozzávalók:

- spagetti tészta (durum vagy update, vagy ami van otthon) - mennyiség: ki amennyivel szereti, én kb 300g-t használtam

-  vaj (kisebb kocka)

- 5 dl tejszín

- 1.5 dl száraz fehérbor (Bolyki borult bele)

- nagy csokor petrezselyem

-  10-15 dkg parmezán sajt

- 20 dkg füstös szalonna

- 2 csomag fekete erdei sonka

- 8 gerezd fokhagyma

- kevés só, fekete bors

A tésztát enyhén sós vízben megfőzzük, amihez adunk 1 evőkanál olívaolajat is.

s2_2.jpg

Közben kevés vajon elkezdjük lepirítani a kockára vágott szalonnát, ha megpirult, jöhet hozzá az apróra tépkedett fekete erdei sonka és a fokhagyma, amikor kicsit fonnyadt a husi és a fokhagyma jellegzetes illata is átjárja pórusainkat, hozzáadjuk a sajt 1/3-át.

s3_2.jpg

s4_1.jpg

s5_1.jpg

s6_1.jpg

Megvárjuk, míg hozzáolvad a többiekhez, majd jöhet rá a tejszín és a fehérbor, alacsonyabb fokozatra vesszük a tűzhelyet, és hagyjuk, hogy rotyogva besűrűsödjön a mártás. Közben természetesen, sózunk, borsozunk.

s7_1.jpg

s8_1.jpg

s78.jpg

Ha már kezd sűrűsödni, jöhet bele a maradék sajt és friss petrezselyem. Lehúzzuk a tűzről az edényt, és szépen hozzáadjuk a spagettit, pontosítok én hozzákeverem, valaki a szószt szereti a szűz tésztára pakolni, ízlések és pofonok!

s9_1.jpg

s10_1.jpg

Ha már kinyitottuk azt az üveg bort, igyuk meg a maradékot! Puszi & Pacsi!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://fruzsifoz.blog.hu/api/trackback/id/tr788052456

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

könyvbolond_konyhatündér 2015.11.17. 16:45:44

Biztosan finom, de miért kell carbonaranak hívni? Ez más, legyen mondjuk tejszínes sonkás tészta. Ráadásul nyomát sem látom az elkészítésnél a szalonnának, amit látok az kockázott főtt császár.

Sexual Harassment Panda 2015.11.17. 16:45:54

Ja, csak nem carbonara.Mert abban nincs tejszìn.Sem bor.

fuf87 2015.11.17. 16:48:06

@könyvbolond_konyhatündér és @sexual harrasment panda: Az első bekezdésben kitérek arra, hogy tisztában vagyok az eredeti carbonara hozzávalóival és elkészítésével is. Én ezt a nevet adtam neki, mert ehhez volt kedvem :) anyway, szép napot.

@halaloszto: SPAR, Aldi, Lidl - mindhárom helyen találsz :)

halaloszto 2015.11.18. 08:22:32

@fuf87: tudom hogy hol lehet kapni, arra lettem volna kíváncsi hogy Te hol veszed.

fuf87 2015.11.18. 08:38:02

@halaloszto: ott veszem, ahová épp időm jut berohanni. Ez az aznapi útvonalamtól függ.
Ha költséghatékony megoldásban gondolkozol, javaslom az Aldit.
süti beállítások módosítása