Cooking is love made visible

Szöszi a konyhában

Szöszi a konyhában

Chili Con Carne

2014. november 05. - fuf87

cs1.jpg

Vannak olyan napok, hetek, amikor az embernek nincs kedve minden nap főzni, mert lusta, mert fáradt, mert mással van elfoglalva, na ilyenkor a legjobb döntés egytálételeket készíteni, hiszen kiadósak, tartalmasak és több napig is kitartanak. Mindenkinek vannak "egytál favoritjai", nekem az egyik ilyen a chili con carne, vagy csilis bab, vagy ki ahogy nevezi :)

(gondolok itt Gábor egyik barátjára, aki tendenciózusan hagymás babként emlegeti - kedves Ádám ez Neked szól)

Szerintem az elkészítése nem igényel magasan fejlett konyhai skilleket, sőt..mégis isteni eledel, gyorsan megvan és a férfiak is örvendeznek, kell ennél több?

Hozzávalók:

- 50 dkg darált sertés

- 50 dkg darált marha 

(lehet egyféle húsból is készíteni, én most kétféléből dolgoztam)

- 20 dkg húsos szalonna

- 2-3 színű kaliforniai paprika + ízlés szerint zöld paprika + csili paprika

- 3 közepes méretű vöröshagyma

- 8 gerezd fokhagyma

- 4 vörösbab konzerv (természetesen nem csak konzervből lehet készíteni, de én most ezt választottam, mert gyorsabb.)

-2 kukorica konzerv

- mexican seasoning fűszerkeverék (Culinaris)

- 4-5 közepes méretű paradicsom

-só, bors, fahéj, római kömény

- egy fél literes barna sör

- fél tábla étcsoki

- friss koriander

- reszelt sajt ( a tetejére - opcionális)

+

1 friss bagett

Ami a hozzávalókból furcsa lehet, az a csoki és a sör, de kell bele, szóval ne idegenkedjetek tőlük, hanem kísérletezzetek:)

cs2.jpg

cs3.jpg

Kevés olajon megpirítjuk a szalonnát, majd jöhet rá a vöröshagyma, az összenyomott fokhagyma és a darált hús.

cs4.jpg

Fűszerezünk:só, bors, fahéj, római kömény, majd hozzáadjuk a karikákra vágott paprikákat és a felkockázott paradicsomot.

cs5.jpg

Hozzáöntjük a sör felét, és hagyjuk kicsit fedő alatt rotyogni az alkotást. Következő megmozdulás: hozzáadjuk a fél tábla étcsokit, kockákban. (én 70%-os Stühmert használtam)

cs7.jpg

Miután a csoki beleolvadt, jöhet a sör második fele. (Guinness Draught) Ételünk szép barna színben kell, hogy pompázzon, egyre sűrűsödve, ha a hús megpuhult és már fogyasztható, jöhet a bab és a kukorica.

cs6.jpg

Ezekkel együtt is felrottyantom az ételt, majd a végén még a friss koriander felét belekeverem, és leveszem a tűzről.

cs8.jpg

 

cs9.jpg

Tálalásnál ízlés szerint reszelt sajtot és friss koriandert halmozok a tetejére, köretként egy két szelet friss bagett remek kiegészítés, de elhagyható.

És az eredmény? Színes, különleges, markáns.

cs10.jpg

Jó étvágyat :)

A bejegyzés trackback címe:

https://fruzsifoz.blog.hu/api/trackback/id/tr506865953

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása