A héten már elkezdtük a próbasütéseket az ünnepkre ráfordulva, és milyen jól tettük - ezek a pompi kis kiflik is ennek keretein belül készültek el. Ajánlom mindenkinek, aki kicsit tudatosabban étkezik, vagy van kedve valami karácsonyi sütit készíteni, ami natúrabb és kevésbé cukorsokkos ízvilággal hódít :)
Hozzávalók a tésztához::
- 120g langyos víz
- 2g só
- 5g porélesztő
- 60g eritrit (ha valaki akar, tehet többet is)
- 80g Alpro kókuszkrém
- 200g Szafi univerzális liszt
A vízhez adtam a sót, az élesztőt, az eritritet, majd a kókuszkrémet és a lisztet, addig kikevertem, míg sűrűsödni kezdett, majd letakartam és hagytam 15 percet pihenni.
Hozzávalók a töltelékhez:
- 200g natúr gesztenyemassza (én Lidlben vettem)
- 60g eritrit
- 20g rumaroma
- 40g Alpro barista kókuszital
+
a forgatáshoz: poreritrit
A gesztenyemasszát egy villával összetörtem, hozzáadtam a többi cuccot és szépen összedolgoztam, bedobtam a végén a hűtőbe egy 10 percre, közben a tésztátt kinyújtottam lisztezett felületen és 14 kiflinek való karikát szaggattam belőle, ezeken oszlattam el a tölteléket 14 részre, majd kis kifliket formáztam belőle.
A sütőt 220 fokra melegítettem, alsó-felső sütésen 15 percet sütöttem, szépen megnőttek na :)
Mikor kihűlt kevés poreritritben megforgattam őket, melegen addiktív, de kihálve sem okoz csalódást, a tészta szépen őrzi a puhaságát. Ugyanezt el fogom készíteni mákos töltelékkel is :) Que approveche! :)