Kellemes nyári választás lehet a patisszon, pláne hogy egész zsenge példányokat lehet a Lidl-ben kapni. Egy megfelelő körettel könnyű nyári ebéd kerülhet az asztalra, ami után nem kapunk kajakómát órákra, és nem nehezül el a gyomrunk sem.
A patisszonhoz:
-3 közepes méretű patisszon
-Szafi univerzális liszt a panírozáshoz
-tojás a panírozáshoz
-zsemlemorzsa a panírozáshoz
-só
-olívaolaj pár csepp
A csillagtökben az egyetlen szívás, az a meghámozása, ehhez férjeket, pasikat jó lehet bevetni. Utána felvágjuk tetszőleges méretű darabokra, majd bepanírozzuk és airfryerben 180 fokon oldalanként 7 percet sütjük, én egy pár csepp olívaolajat spricceltem sütés előtt a bepanírozott darabokra. Frissen sütve kicsit megsóztam.
A karfiolsalihoz:
-2 fej karfiol
-só, bors
-5 gerezd fokhagyma
- 400g görög joghurt
-100g light majonéz
-füstölt pirospaprika
A karfiolt jól átmostam, rózsáira szedtem, majd lobogó vízben megfőztem, egy tálba ment a főtt karfiol, rá a zúzott fokhagymával és majonézzel összekevert görög joghurt, végül só, bors és egy kis füstölt paprika.